Acer stelt touchscreens centraal

26 november 2010

Het topmodel van de serie wordt de Iconia. Het apparaat ziet er van buiten uit als een normale notebook, maar bij openklappen blijkt het te beschikken over twee schermen, waarbij het onderste scherm het traditionele toetsenbord vervangt. De Iconia werkt met Windows 7, en beschikt over twee 14-inchschermen. Acer ontwikkelde voor het apparaat eigen software, waaronder een touchbrowser. “Er komt ook een developers pack beschikbaar voor softwarefabrikanten die voor het toestel willen ontwikkelen”, stelt Gianfranco Lanci, hoogste man bij Acer.

Daarnaast komt Acer met een 10-inch-Windows-tablet. Die heeft een camera aan boord en kan overweg met Flash, twee aspecten die de iPad van Apple niet biedt. Bij de tablet levert Acer een los toetsenboard, dat aan het toestel kan worden geklikt.

Verder komt de Taiwanese leverancier met drie Android-toestellen, te weten een 10-inchtablet, een 7-inchtablet - die makkelijker mee te nemen is - en een tablettelefoon met een scherm van 5 inch. “Dit toestel biedt de volledige functionaliteit van een tablet in het formaat van een telefoon”, aldus Lanci.

Online winkel voor films en muziek
Acer opent eveneens een online winkel, onder de naam Alive, waar gebruikers van Acer-, Gateway- of Packard Bell-computers films en muziek kunnen aanschaffen. Die biedt, volgens de fabrikant, actuele content gebaseerd op feeds. Zou zou iemand die in Italië woont bij het zoeken naar Idols automatisch een ander programma te zien krijgen dan iemand die op hetzelfde item zoekt in een ander land.

Groot verschil met iTunes van Apple is dat de gekochte items worden opgeslagen in de cloud en beschikbaar zijn via alle computers die een gebruiker heeft (mits afkomstig uit de Acer-stal) – ook buitenhuis. Er is dan ook geen sprake van een maximaal aantal computers waarop de gekochte content getoond of opgeslagen kan worden. Acer wil Alive starten met 8 miljoen liedjes, 2000 films en 15.000 muziekvideo’s. Daarnaast komen eBooks en games beschikbaar.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!