Accu van Windows Phone snel leeg door bug

23 augustus 2013
Update - Windows 8 Phone bevat een bug, waardoor de accu van telefoons onder dit OS heel snel kan leeglopen. Een groot deel van Windows Phone-eigenaren klaagt over die snel leeglopende batterij.

De online community WMPoweruser polste zijn lezers en kwam erachter dat de meerderheid van de Windows Phone-gebruikers last heeft van een snel leeglopende batterij. Binnen 4 uur zou een volle accu alweer helemaal leeg zijn. Sommige smartphones zouden zelfs ineens zoveel energie gebruiken, dat een gewone USB-lader de telefoon niet meer aan de praat krijgt.

Veel Windows-telefoons hebben er last van

Ook Lumia 925-gebruikers klagen over hetzelfde probleem, wat erop zou duiden dat de bug niet is opgelost in de GDR2-update van Windows. Overschakelen op vliegtuigmodus of batterijbesparing zou niet helpen. Het is nog niet bekend of Microsoft op de hoogte is van het probleem.

Het moet aan Windows Phone liggen

Een lid van WMPoweruser laat weten dat hij onderzoek heeft gedaan naar de oorzaak van het grote stroomverbruik. Het blijkt niet te worden veroorzaakt door een app van derden, de beschuldigende vinger gaat naar het OS. Hij heeft Microsoft inmiddels op de hoogte gesteld van zijn bevindingen.

Gevaarlijk

Door het snelle leegraken van de accu treden allerlei ongewenste effecten op. Zo wordt de achterwand van de telefoon onaangenaam heet, en dat geldt ook voor de strips aan de zijkant.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.