Overslaan en naar de inhoud gaan

ABN Amro smeedt coalitie tegen cybercriminaliteit

Christian Bornfeld, chief innovation & technology officer bij ABN Amro, heeft vandaag de CISO's van bedrijven uit uiteenlopende branches uitgenodigd voor een overleg dat moet leiden tot een gezamenlijk optreden tegen de dreigingen.
Aanval
© CC0 Pixabay.com
CC0 Pixabay.com

Bornfeld doet zijn ideeën over het opwerpen van een gemeenschappelijke beschermingswal vanochtend uit de doeken in een interview met het Financieele Dagblad. Het is niet de bedoeling dat alleen grote bedrijven van het initiatief profiteren. De uitwerking moet uiteindelijk ook doorsijpelen naar kleinere ondernemingen en zelfs particulieren.

Concrete stappen zijn nog niet te verwachten. Daarvoor is de top vandaag een belangrijke voorbereidende stap. Het doel is om in het bedrijfsleven een stuctuur in het leven te roepen die het uitwisselen van kennis en ervaringen sterk verbeterd.

Criminelen delen beter gegevens

Volgens Bornfeld hanteren  cybercriminelen al langer een kennisuitwisselingsstrategie bijvoorbeeld rond de kwetsbaarheden in software. Een telecombedrijf zou bijvoorbeeld gelijk de bank moeten alarmeren wanneer vreemde datastromen naar de betaalapp gaan.

Bornfeld heeft een aantal bedrijven bijelkaar gebracht. Deelnemers komen onder meer van Ahold Delhaize, de Volksbank, KPN en Stedin, een van de beheerders van het energienetwerk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in