Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal WW-uitkeringen loopt weer op

In de eerste maand van 2019 is het aantal ICT-professionals met een WW-uitkering licht gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van UWV WERKbedrijf.

Eind januari stonden er 6.065 ICT’ers bij de uitkeringsinstantie ingeschreven voor een WW-uitkering. In december 2018 waren dit er nog 5.757. Het is voor het eerst in maanden dat het aantal werkloze ICT’ers met een WW-uitkering weer boven de 6000 is uitgekomen. Gemiddeld over alle beroepsgroepen steeg het aantal WW-uitkeringen in januari met 6,2%, terwijl dit in de ICT dus 5,4% is.

Terugkerend fenomeen

De stijging van het aantal WW-uitkeringen is een terugkomend fenomeen in de maand januari. Aan het eind van het jaar lopen traditiegetrouw veel arbeidscontracten op hun einde. Daarnaast is er in bepaalde sectoren ’s winters minder economische activiteit en dus werkgelegenheid.

Ten opzichte van een jaar geleden daalde het aantal WW-uitkeringen voor ICT-professionals wel fors, te weten met 12,7%, want in januari 2018 waren er nog bijna 7000 ICT’ers met een WW-uitkering.

WW per leeftijdscategorie

Vorige maand ging het om slechts 281 ICT’ers onder de 27 jaar die een WW-uitkering ontvingen. Verder ging het om 2.537 ICT’ers tussen de 27 en 50 jaar met WW en de grootste groep ICT’ers in de WW is de groep met 50-plussers, te weten 3.247 uitkeringen.

In januari kwamen er 891 nieuwe WW-uitkeringen bij voor ICT’ers, waarvan 94 voor ICT’ers tot 27 jaar, 502 in de leeftijdscategorie 27-50 jaar en 295 vijftigplussers. In diezelfde maand werden er 611 WW-uitkeringen beëindigd, waarvan 230 wegens werkhervatting en 231 omdat de maximale duur is verstreken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in