Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal internetaanvallen stijgt dramatisch, vindt Akamai

Het rapport toont 129 procent (jaar-op-jaar) groei in DDoS-aanvallen en een recordgroei van 276 procent in NTP reflection-aanvallen. Het rapport biedt gedetailleerd inzicht in wereldwijde cloud security-bedreigingen en malafide activiteiten die plaatsvinden op het Akamai Intelligent Platform. De focus ligt hierbij op DDoS-, webapplicatie-aanvallen en botverkeer.
Akamai overzicht traffic

“Terwijl de omvang van individuele aanvallen afneemt, zien we nog steeds een stijging in het aantal aanvallen. Dit komt deels omdat de tools steeds eenvoudiger in gebruik zijn en er daadwerkelijk geld mee valt te verdienen. Hierdoor krijgen bedrijven te maken met nog meer aanvallen waartegen ze zich niet zelf kunnen beschermen”, zegt Martin McKeay, hoofdredacteur van het rapport.

Op de laatste dag van het 2e kwartaal, 30 juni, registreerde Akamai de grootste DDoS-aanval uit zijn geschiedenis. Deze aanval piekte op 363 Gbps en was gericht op een Europees mediabedrijf. Tegelijkertijd daalde de gemiddelde grootte van een aanval met 36 procent tot 3,85 Gbps. 12 aanvallen overstegen de grens van 100 Gbps tijdens Q2, waarvan er twee zelfs meer dan 300 Gbps genereerden. Het rapport kan hier worden gedownload.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in