Akamai

Aantal internetaanvallen stijgt dramatisch, vindt Akamai

De meeste aanvallen kwamen uit Brazilië

14 september 2016

De meeste aanvallen kwamen uit Brazilië

Akamai heeft zijn State of the Internet Security-rapport van Q2 2016 uitgebracht, een document vol meetgegevens over het gebruik van internet om websites van bedrijven en personen aan te vallen.

Het rapport toont 129 procent (jaar-op-jaar) groei in DDoS-aanvallen en een recordgroei van 276 procent in NTP reflection-aanvallen. Het rapport biedt gedetailleerd inzicht in wereldwijde cloud security-bedreigingen en malafide activiteiten die plaatsvinden op het Akamai Intelligent Platform. De focus ligt hierbij op DDoS-, webapplicatie-aanvallen en botverkeer.

“Terwijl de omvang van individuele aanvallen afneemt, zien we nog steeds een stijging in het aantal aanvallen. Dit komt deels omdat de tools steeds eenvoudiger in gebruik zijn en er daadwerkelijk geld mee valt te verdienen. Hierdoor krijgen bedrijven te maken met nog meer aanvallen waartegen ze zich niet zelf kunnen beschermen”, zegt Martin McKeay, hoofdredacteur van het rapport.

Op de laatste dag van het 2e kwartaal, 30 juni, registreerde Akamai de grootste DDoS-aanval uit zijn geschiedenis. Deze aanval piekte op 363 Gbps en was gericht op een Europees mediabedrijf. Tegelijkertijd daalde de gemiddelde grootte van een aanval met 36 procent tot 3,85 Gbps. 12 aanvallen overstegen de grens van 100 Gbps tijdens Q2, waarvan er twee zelfs meer dan 300 Gbps genereerden. Het rapport kan hier worden gedownload.

Lees meer over
1
Reacties
Stef 15 september 2016 15:22

Hallo,

Rapport kan hier niet worden gedownload?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.