Beheer

Security
DDoS-aanvallen

Aantal DDoS-aanvallen bijna vertienvoudigd

Groei van 967 procent in aantal DDoS-aanvallen, zegt Amerikaans technologiebedrijf.

29 april 2019

Groei van 967 procent in aantal DDoS-aanvallen, zegt Amerikaans technologiebedrijf.

De duistere wereld van de DDoS-aanvallen blijft zich ontwikkelen. Zo nemen de omvang en frequentie van de aanvallen nog steeds toe, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse technologiebedrijf Neustar. Het aantal DDoS-aanvallen dat plaatsvond in het eerste kwartaal van 2019 lag 967 procent hoger dan hetzelfde kwartaal van vorig jaar, zo blijkt uit het onderzoeksrapport.

In het rapport schrijft Neustar over een groei in het aantal aanvallen van 100 Gbps, maar ook over een forse toename van de kracht ervan.

Vaker en krachtiger

Want naast het feit dat het aantal aanvallen in dus bijna is vertienvoudigd, is de grootte ervan toegenomen met zo’n 70 procent. Waar vorig jaar de zwaarst gemeten aanval een omvang had van 345 Gbps, daar was de grootste aanvang die het technologiebedrijf noteerde er een van maar liefst 587 Gbps.

Ook de aanvallen met een grootte onder 100Gbps kenden een toename. Volgens het rapport steeg het aantal kleine aanvallen, met een grootte onder de 5 Gbps met 257 procent.

Meerdere protocollen

Volgens het rapport maakte het merendeel van de aanvallen in het afgelopen kwartaal gebruik van verschillende poorten en protocollen om hun kwetsbaarheid te lokaliseren en uit te buiten, om vervolgens de vorm te veranderen gedurende de aanval. In totaal gebruikte meer dan driekwart (77 procent) van de DDoS-aanvallen twee of meer vectoren, net iets meer dan de helft gebruikte er zelfs drie of meer, zo stelt Neustar.

Tegenover TechRepublic stelt de senior vice-president van Neustar, Rodney Joffe, dat hoewel er genoeg tools op de markt zijn om bedrijven te helpen DDoS-aanvallen af te slaan, de kracht van goede cyberbeveiligingsprofessionals niet mag worden onderschat. "De kunstmatige intelligentie en machine learning-technologieën van vandaag stellen ons in staat abnormaal verkeer en patronen te identificeren, gegevens in verschillende systemen te correleren en gedragsanalyses uit te voeren op gebruikers en entiteiten. Maar geen van deze systemen functioneren zonder professionals die weten hoe ze moeten worden ingezet, hun gegevens moeten interpreteren, het bestaan ​​en de locatie van problemen kunnen identificeren en kunnen verzachten", zo verklaarde Joffe.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.