Overslaan en naar de inhoud gaan

Aantal datalekken met 15 procent gestegen

Het echte aantal kan hoger zijn, omdat niet zeker is dat ieder datalek ook inderdaad wordt gemeld. De 974 gevallen waar Gemalto weet van heeft waren goed voor 554 miljoen records die op straat waren komen te liggen.
datalek

Gemalto houdt een cumulatief overzicht bij van alle gesignaleerde datalekken en geeft daar meteen aan om hoeveel verloren records het gaat. Sinds 2013, het begin van de telling, zijn al meer dan 4,8 miljard records in verkeerde handen gevallen.

Identiteit

Dit jaar hadden de verdwenen records vooral betrekking op identiteitsdiefstal. Dit was het geval in 64 procent van alle lekken, zo meldt Gemalto. In dezelfde periode een jaar eerder was identiteitsdiefstal in 53 procent van het totaal de aanleiding voor het verdwijnen van data. De datalekken werden ook vooral door buitenstaanders veroorzaakt, want slechts 31 procent van de lekken ontstond door malversaties van binnen uit.

"We hebben gemerkt dat hackers nog steeds gebruik maken van gebrekkige beveiliging. Ze jagen op laaghangend fruit om zo gevoelige gegevens buit te kunnen maken", zegt Jason Hart, Vice President en Chief Technology Officer for Data Protection bij Gemalto.

De meeste datalekken kwamen voor in Noord-Amerika (79 procent), Europa staat op de tweede plaats met 9 procent en Azië bezet plaats drie met 8 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in