Management

Zakelijke software

Aanraakschermen maken schoorvoetend hun entree in Office 2013

17 juli 2012
Het is de eerste bullet in het rijtje vernieuwingen waarmee Microsoft Office 2013 aanprijst: Touch. Maar binnen de traditionele Office-applicaties kent de aanraakfunctionaliteit wel beperkingen.

Bij de ontwikkeling van Office 2013 was vingerbediening duidelijk een punt van aandacht. In de hele suite kunnen eigenaren van een apparaat met aanraakscherm de mogelijkheden daarvan voor de bediening van Office benutten. Daarbij heeft Microsoft ook op details gelet. Het lint  kan bijvoorbeeld wat groter worden afgebeeld, met meer ruimte per knopje, wanneer Office op een apparaat met aanraakscherm wordt geïnstalleerd. Verder kan men inzoomen en bladeren met de vingers.

Maar voor de rest verraadt zich dat alleen Lync en OneNote speciaal zijn herschreven voor tablets met aanraakschermen. Zodra men in een uitrolmenu komt, houdt het in Word, Excel, PowerPoint en Outlook wat aanraakfunctionaliteit betreft op. Alinea-instellingen, tekenstijlen en dergelijke zal men in die toepassingen alleen kunnen aanpassen met een muis of scrollbar. En voor de invoer van gegevens met de vingers of een speciale pen moet men OneNote gebruiken. De klassieke Office-applicaties ondersteunen die 'inking'-functie niet.

 


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.