Beheer

Infrastructuur
Windows 10

Aanbod gratis Windows 365-proefperiode té populair

Microsoft trekt na een dag al aanbod in.

© Microsoft
5 augustus 2021

Microsoft trekt na een dag al aanbod in.

Wie zich vandaag wil aanmelden voor een gratis proefversie van Microsofts nieuwe virtuele desktop vangt bot. De belangstelling is zo groot dat het aanbod is opgeschort.

Microsoft meldt al na een dag op de site van Windows 365: "Vanwege de grote vraag is de capaciteit voor Windows 365-proefabonnementen bereikt." Het bedrijf biedt wel de mogelijkheid te registeren om in aanmerking te komen voor een proefabonnement als de actie wordt hervat.

Het is niet zo dat de servercapaciteit ontoereikend is om de dienstverlening te leveren. Wie namelijk echt gelijk gebruik wil maken van het aanbod, kan wel een abonnement op de dienstverlening kopen.

Er zijn drie opties: Basic, Standard en Premium, voor respectievelijk 28,20 euro, 37,30 euro en 60,10 euro per maand. Het verschil zit vooral in de hoeveelheid beschikbaar werkgeheugen, respectievelijk 4 GB RAM, 8 GB RAM en 16 GB RAM, en de ondersteuning van een aantal apps. Zo kunnen in de Basic-versie alleen chats en audiogesprekken met Teams worden gevoerd. De andere twee bieden volledige Teams-functionaliteit. De Premium-versie biedt bovendien nog ondersteuning voor Visual Studio, Power BI en Dynamics 365.

Misbruik mogelijk oorzaak populariteit

Microsoft gaf gisteren nog de mogelijkheid deze drie varianten uit te proberen middels een gratis proefperiode van 2 maanden. Die was dan wel alleen beschikbaar voor één persoon in plaats van de 300 die maximaal van de andere abonnementen gebruik kunnen maken.

The Register schetst dat de enorme belangstelling voor het gratis aanbod wel eens kan komen van mensen die cryptomunten willen 'mijnen'. GitLab heeft met hetzelfde probleem te maken bij het aanbod van gratis 'pipeline minutes' op het platform.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.