Loopbaan

Carriere
7 miljoen voor omscholen Zuid-Hollandse IT'ers

7 miljoen voor omscholen Zuid-Hollandse IT'ers

Sommige onderdelen richten zich op het opleiden van jongeren, vrouwen en mensen met diverse culturele achtergronden.

14 december 2020

Sommige onderdelen richten zich op het opleiden van jongeren, vrouwen en mensen met diverse culturele achtergronden.

Zuid-Holland besteedt 6,9 miljoen euro aan het omscholen van drieduizend mensen richting de ict. Met de besteding, die onderdeel is van het subsidieprogramma WE IT, wil de provincie een belangrijk deel van haar arbeidstekort wegwerken. Sommige onderdelen richten zich op het opleiden van jongeren, vrouwen en mensen met diverse culturele achtergronden.

‘Zowel binnen de IT-sector als in andere sectoren is er een groot tekort aan goed geschoold personeel’, schrijft de provincie. De ict-vacatures liggen de voor het oprapen, dat aantal blijft stijgen, en in steeds meer andere functies is ict-kennis belangrijk. ‘Ict is samen met techniek, onderwijs en zorg door het UWV aangeduid als één van de meest kansrijke sectoren om een baan in te vinden’, schrijft de provincie in het persbericht.

Perspectief als doel

Het project We IT Zuid-Holland heeft als doel het opleiden van meer ict-professionals. ‘Hierbij werken aanbieders van IT-opleidingen (zowel publiek als privaat) nauw samen met werkgevers om vernieuwend, modulair en kortdurende IT-opleidingen aan te bieden’, schrijft de Economic Board Zuid-Holland erover, waar ze dergelijke akkoorden van de grond proberen te krijgen. Doelen zijn onder andere om 4.750 werkenden en 1.500 flexwerkers een ontwikkelperspectief te bieden.

Essentieel voor provincie

Een van de onderdelen van We IT is Techgrounds, waarmee de deelnemende partijen Rotterdammers willen opleiden tot web developers en zich daarbij richten op ‘vrouwen en culturele diversiteit’. ‘Projecten die zorgen voor een toekomstbestendige en veerkrachtige arbeidsmarkt zijn essentieel voor onze provincie’, vertelt gedeputeerde Willy de Zoete (economie, ChristenUnie en SGP).

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Binnenlandsbestuur.nl.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.