Loopbaan

Carriere
Robotisering

7 IT-beroepen die AI op de tocht zet

IT veroorzaakt ook voor zichzelf 'uitdagingen' door het najagen van kunstmatige intelligentie.

© Pixabay CC0 Public Domain
24 juli 2017

Door de grote stappen die IT nu maakt met kunstmatige intelligentie en aanpalende technieken als machineleren en deep learning, kunnen veel banen voor mensen verloren gaan. IT'ers moeten er wel rekening mee houden dat deze ondermijnende kracht hun eigen beroepsveld niet zal sparen.

Gartner, om een voorbeeld te noemen, voorspelde onlangs al dat IT tot het rijtje hooggeschoolde beroepsgroepen hoort waar AI zal gaan huishouden. IT'ers delen dat lot met onder andere medici en juristen. Wat nu nog hooggespecialiseerd werk is met hoge toegevoegde waarde en dito marges, wordt op termijn dankzij AI en soort nutsvoorziening waar je geen specialist voor in hoeft te huren, maar die je naar rato van gebruik kunt afnemen.

Binnen 5 jaar zijn de effecten daarvan al duidelijk merkbaar, denkt het toonaangevende adviesbureau. In IT zullen vooral de taken met routinematige element makkelijk door AI overgenomen kunnen worden. Maar daar zal het niet bij blijven. Analisten verwachten dat AI een grote impact zal hebben op de volgende IT-beroepen:

 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!