Innovatie & Strategie

Zakelijke software
3D-printen

6 manieren waarop 3D-printen de logistiek verandert

Nieuwe mogelijkheden en nieuwe gevaren van 3D-printen voor de logistieke wereld gaan hand in hand

© Shutterstock
28 augustus 2017

3D-printing heeft een grote vlucht genomen in onder andere de productie van halffabricaten en eindproducten zoals vliegtuigonderdelen en protheses. Creatieve geesten experimenteren met de technologie voor productie van onder meer schoenen en hoeden. Tegelijk dalen de prijzen van 3D-printers, die daardoor ook voor consumenten interessant worden.

Voor logistieke bedrijven roepen deze ontwikkelen de vraag op, welke impact deze technologie op de bedrijfstak krijgt? AEB heeft hierover zes theorieën geformuleerd.

Theorie 1: Kansen voor mass customization en decentrale productie

We mogen verwachten dat, gelet op de snelheid waarmee de technologie zich tot dusver heeft ontwikkeld, meer en meer sectoren gaan investeren in 3D-printing. Fabrikanten uit diverse sectoren onderzoeken nu al welke producten ze in de toekomst kunnen gaan printen. In de Logistics Trend Radar, een onderzoek van DHL, wordt gesproken over een markt met een groeipercentage van 13,5 procent per jaar. Volgens een rapport van McKinsey uit 2014 is 3D-printing in 2025 goed voor een markt van 550 miljard dollar.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!