Overslaan en naar de inhoud gaan

5G-techniek Huawei krijgt voet aan de grond in Rusland

Hoewel Huawei de afgelopen maanden veelal met een negatieve blik naar de westerse berichtgeving heeft gekeken, zal er deze week toch ook een klein feestje zijn gevierd op de burelen van de Chinese techfabrikant. Huawei sloot namelijk een lucratieve deal met de Russische telecomprovider MTS.
Huawei-werknemers
© Huawei
Huawei

Met de deal krijgt Huawei de opdracht om nog voor 2020 een 5G-netwerk aan te legen in Rusland. De overeenkomst werd niet toevallig afgelopen woensdag ondertekend; het was namelijk de eerste dag van het driedaagse staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Rusland.

Moraalboost

De deal betekent een flinke moraalboost voor de Chinese fabrikant, die zich onder een vergrootglas weet nu de Verenigde Staten het bedrijf veelvuldig in verband hebben gebracht met spionage door de Chinese overheid en zelfs een ban tegen zich opgelegd zag worden. Amerikaanse bedrijven mogen door deze ban in de toekomst geen zaken meer doen met het Chinese merk. Rusland lijkt met de deal in ieder geval duidelijk te maken zelf geen boodschap te hebben aan de Amerikaanse oproep aan andere landen om precies hetzelfde te doen.

Nog dit jaar testen

Door de deal zet Huawei zich samen met de Russische operator in om nog dit jaar de eerste testen te laten plaatsvinden, zo meldde MTS tegenover het Franse persbureau AFP. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is nog niet bekend. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in