Loopbaan

Carriere
zorgen

5% IT'ers ziet arbeidsmarktpositie verslechteren

Ze bestaan echt: IT’ers die hun positie het afgelopen jaar zagen verslechteren.

© Shutterstock
23 juli 2019

Ze bestaan echt: IT’ers die hun positie het afgelopen jaar zagen verslechteren.

De vraag naar hoogopgeleide IT’ers is ongekend hoog, maar niet iedere IT’er zit op rozen. Sommige IT-professionals zagen hun arbeidsmarktpositie het afgelopen jaar zelfs verslechteren. Dat blijkt uit de Salary Survey 2019, het jaarlijkse beloningsonderzoek van AG Connect en Berenschot, dat dit jaar voor de 20e keer werd gedaan.

In totaal gaven 1784 IT-professionals antwoord op de vraag: Mijn positie op de arbeidsmarkt is het afgelopen jaar…. De respondenten konden kiezen uit 3 antwoorden: verbeterd, gelijk gebleven of verslechterd. De grootste groep (58%) gaf aan dat de positie vergelijkbaar was met het jaar ervoor. Daarnaast zag 37% zijn of haar arbeidsmarktpositie verbeteren. Dat betekent dat nog altijd 5% van de ondervraagde Nederlandse IT’ers zijn positie op de arbeidsmarkt het afgelopen jaar achteruit zag gaan.

Te oud?

De meest genoemde reden voor die verslechtering is het ouder worden. Meer dan de helft van de IT’ers die klaagde over een achteruitgang – en wel 53% - wijt dit aan zijn of haar leeftijd. “Ik heb voor werkgevers een onaantrekkelijke leeftijd (61). Dat zullen ze natuurlijk nooit toegeven, maar als ik al word uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken, volgt de afwijzing met standaard antwoorden als ‘je had stevige concurrentie’ of ‘je past niet helemaal in het profiel’. Tja, wat moet je daar dan mee?”, reageert een respondent die anoniem wil blijven. Een andere IT’er van 54 laat weten dat “mensen boven de 50 nou eenmaal uitgerangeerd zijn als ze hun baan verliezen.” Deze IT’er wordt bijgevallen door een andere IT’er op leeftijd, die zegt vanwege zijn leeftijd steeds minder aantrekkelijk te worden voor werkgevers. “Ze nemen veel liever jonkies aan.”

Uit gegevens van UWV WERKbedrijf blijkt dat met name oudere IT’ers zonder baan maar moeilijk aan de bak komen. De groep 50 jaar en ouder is ook nog eens de grootste groep van alle IT’ers met een WW-uitkering. Van de 5683 ICT’ers die eind juni stonden ingeschreven bij UWV voor een WW-uitkering is 52% ouder dan 50 jaar.

Bijblijven soms lastig

Na leeftijd is gebrek aan opleidingen en certificeringen de meest genoemde oorzaak voor verslechtering van arbeidsmarktpositie van IT’ers. Maar liefst 20% van de IT’ers die te maken hadden met een achteruitgang van hun eigen positie gaf dit als reden op. “Ik heb de laatste jaren geen cursussen gevolgd en mijn certificeringen zijn verouderd”, reageert een repondent. Een ander vertelt dat hij van zijn werkgever niet de mogelijkheid heeft gekregen om generieke IT-trainingen te volgen. “Ik had me graag verder willen bekwamen in VMware, ITIL, of een antal Windows-certificaten willen halen, maar helaas…” Een ander geeft toe dat zijn kennis is verouderd en dat dat hoofdzakelijk zijn eigen schuld is. “Maar de directie heeft me ook niet aangespoord dit wel te doen. Zij hebben liever dat ik ga, omdat ik te duur zou zijn.”

Eerder dit jaar schreven we al dat veel IT’ers wel bij willen blijven maar niet weten wanneer ze dat dan moeten doen, vanwege de alsmaar stijgende werkdruk. Uit onderzoek van AG Connect en Daccle blijkt dat maar liefst driekwart van de ondervraagde IT’ers eigenlijk vindt dat hij of zij meer tijd  zou moeten besteden aan opleidingen om up-to-date te blijven dan nu het geval is.

Verschillen per werkgever en branche

Een derde reden die veel genoemd wordt bij IT’ers die hun positie zagen verslechteren, is de slechte positie waarin het bedrijf waar ze werken zich bevindt ten opzichte van concurrenten, of de vooruitzichten voor IT’ers in een bepaalde branche ten opzichte van andere branches (13,3%). “Mijn langdurige carrière in het onderwijs lijkt nadelig voor mijn arbeidsmarktpositie. Het lukt me maar niet om een interessante IT-baan te vinden in een andere sector”, reageert een respondent. Een andere IT’er merkt op dat zijn werkgever veel last heeft van de concurrentie van cloudproviders.

Verder geven IT’ers als reden voor een verslechtering van hun positie op de arbeidsmarkt op dat hun loon is bevroren, of dat de inflatie groter is dan hun salarisstijging (8%), outsourcing en concurrentie uit het buitenland (5,2%) en ziekte (1,3%).

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Root Adminidtrator 27 juli 2019 18:29

"De vraag naar hoogopgeleide IT’ers is ongekend hoog".

Wat een grap! De vraag naar beginnende IT-ers die voor een hongerloontje willen werken is ongekend hoog. Ervaren IT-ers, ook die wel bijgebleven zijn qua opleiding, zitten gewoon te wachhten in de WW. En ook als ze genoegen nemen met veel lagere salarissen.

En als die vraag zo hoog is, waar blijven dan de hogere salarissen?

Nee, de opmerkingen over de vermeende tekorten aan IT-ers dienen alleen als rechtvaardiging om te outsourcen naar goedkopere landen, of om als Visa-sponsor te kunnen optreden.

En natuurlijk hebben bedrijven die eerst een groot deel van hun IT-ers bij het oud vuil op straat hebben gezet wat meer moeite om nieuwe IT-ers te werven. Veel IT-ers hebben namelijk een geheugen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.