Beheer

Netwerken

4G op Utrechts Science Park

6 september 2012
In Utrecht gaan de faculteit Diergeneeskunde, de Hogeschool en het UMC aan de slag met supersnel mobiel internet op basis van 4G/LTE.

SURFnet heeft met deze 3 partijen overeenkomsten gesloten voor deelname aan een proefimplementatie van 4G/LTE op Utrecht Science Park. De instellingen zullen het 'supersnelle' mobiele LTE-net vooral bij het onderwijs gebruiken, maar ook binnen patiëntenzorg en onderzoek worden toepassingen voorzien.

Overal beschikbaar

Om tijd- en plaatsonafhankelijk leren, werken en samenwerken mogelijk te maken moet SURFnet de bestaande draadloze Wi-Fi-netwerken bij de instellingen zo naadloos mogelijk koppelen aan het nieuwe LTE-net. De proef loopt tot 2014 en de resultaten worden openbaar gemaakt.

Volgens Jan van Alphen, Clustermanager Multimedia, biedt de proef het UMC Utrecht "een prachtige gelegenheid om in een vroeg stadium ervaring op te doen met 4G en de geïntegreerde mogelijkheden die hiermee ontstaan voor onze zorg-, onderzoek- en onderwijsomgevingen".

Pim Schonk, docent Digitale Communicatie aan de HU, ziet in LTE "een kwaliteitsslag in de ondersteuning van ons onderwijs en onderzoek': "Met LTE kun je anywhere, anytime aan de slag met beschikbare content. Nog even een hoorcollege bekijken of een laatste aanpassing aan een video-opdracht maken, onderweg een videopresentatie in je lesmateriaal stoppen en studentenbegeleiding op afstand. Dit LTE-netwerk maakt het allemaal mogelijk.”

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.