Overslaan en naar de inhoud gaan

4G op Utrechts Science Park

SURFnet heeft met deze 3 partijen overeenkomsten gesloten voor deelname aan een proefimplementatie van 4G/LTE op Utrecht Science Park. De instellingen zullen het 'supersnelle' mobiele LTE-net vooral bij het onderwijs gebruiken, maar ook binnen patiëntenzorg en onderzoek worden toepassingen voorzien.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Overal beschikbaar

Om tijd- en plaatsonafhankelijk leren, werken en samenwerken mogelijk te maken moet SURFnet de bestaande draadloze Wi-Fi-netwerken bij de instellingen zo naadloos mogelijk koppelen aan het nieuwe LTE-net. De proef loopt tot 2014 en de resultaten worden openbaar gemaakt.

Volgens Jan van Alphen, Clustermanager Multimedia, biedt de proef het UMC Utrecht "een prachtige gelegenheid om in een vroeg stadium ervaring op te doen met 4G en de geïntegreerde mogelijkheden die hiermee ontstaan voor onze zorg-, onderzoek- en onderwijsomgevingen".

Pim Schonk, docent Digitale Communicatie aan de HU, ziet in LTE "een kwaliteitsslag in de ondersteuning van ons onderwijs en onderzoek': "Met LTE kun je anywhere, anytime aan de slag met beschikbare content. Nog even een hoorcollege bekijken of een laatste aanpassing aan een video-opdracht maken, onderweg een videopresentatie in je lesmateriaal stoppen en studentenbegeleiding op afstand. Dit LTE-netwerk maakt het allemaal mogelijk.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in