Loopbaan

Carriere
Hoge werkdruk

48% IT’ers vindt werkdruk (te) hoog

Toch is er wel verbetering zichtbaar.

2 augustus 2022

Toch is er wel verbetering zichtbaar.

Een groot deel van de IT’ers blijft de werkdruk (te) hoog vinden. Dat blijkt uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder zo’n 400 respondenten. Toch is er wel verbetering zichtbaar ten opzichte van een jaar eerder.

Maar liefst 40% van de respondenten geeft in het onderzoek aan de werkdruk hoog te vinden, 8% vindt het zelfs te hoog. De kans is groot dat dit samenhangt met de enorme personeelstekorten op de arbeidsmarkt: 63% van de vacatures in de ICT-sector is moeilijk vervulbaar en volgens detacheerder Yacht stonden er in het eerste kwartaal van dit jaar voor iedere werkzoekende IT’er gemiddeld 4,6 vacatures open. Tegelijkertijd neemt het werk alleen maar toe.

Zo’n hoge werkdruk heeft behoorlijk wat nadelige gevolgen. Al snel wordt aan burn-outs gedacht, maar ook voor dat stadium bereikt wordt, heeft een hoge werkdruk al impact. Werknemers kunnen bijvoorbeeld slordiger worden of zich minder goed concentreren. “Het wordt moeilijker om prioriteiten te stellen, je hebt minder het gevoel dat je je taken afmaakt en je krijgt het gevoel dat er altijd meer werk op je ligt te wachten”, legde dr. Yannick Griep van de Radboud Universiteit eerder al uit aan AG Connect. “Daar kun je slordiger van worden, wat in sommige beroepen erger is dan in andere beroepen. Binnen de ICT kan dat bijvoorbeeld gevolgen hebben voor security.”

Werknemers met een structureel te hoge werkdruk kunnen op termijn bovendien minder creatief en minder innovatief worden.

Situatie verbetert

Maar er is verbetering zichtbaar: de werkdruk wordt minder hoog ervaren dan een jaar eerder. In 2021 gaf 48% aan dat de werkdruk hoog was en vond 11% de werkdruk te hoog. “Werkgevers in algemene zin lijken ook weer iets beter de werkdruk te reguleren in dit eerste post-corona jaar, door bijvoorbeeld slimmer, hybride te werken en door het beter balanceren van de hoeveelheid calls voor werknemers of de lengte daarvan”, verklaart Vincent Nuijten, senior consultant bij Berenschot. 48% geeft nu dan ook aan de werkdruk normaal te vinden.

Nieuwsgierig naar meer resultaten van de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect en Berenschot? Je kunt hier meer lezen over de resultaten van Salary Survey van 2022.

Wat ook kan helpen, is om werkgevers meer autonomie te bieden, stelt Griep. “Laat ze zelf bepalen hoe ze een project afwerken, wie ze daarbij betrekken en in welke volgorde ze taken doen. Als je meer regie hebt, heb je ook meer vrijheid in hoe je bepaalde dingen doet. Het geeft je een gevoel van controle over de situatie.” En dat gebeurt ook wel: maar liefst 91% van de respondenten geeft aan de vrijheid te hebben om te kiezen hoe ze hun werk het beste kunnen doen.

Ook kan er op veel plekken best minder uren gewerkt worden: 60% kan daar gewoon om vragen.

Acties voor leidinggevenden en werknemers

Leidinggevenden kunnen nog meer actie ondernemen om de ervaren werkdruk wat te verlagen. Zo kunnen ze zelf een rolmodel zijn, stelt dr. Josje Dikkers van de Hogeschool Utrecht. “Als jij als leidinggevende ook maar doorgaat en doorwerkt, dan geef je dat voorbeeld aan je mensen. Dat geeft het idee dat dit erbij hoort. Het goede voorbeeld geven is dus een heel krachtig middel. Natuurlijk moet je soms overwerken, maar laat ook het geluid horen dat je bijvoorbeeld een hobby hebt waar je ’s avonds mee bezig bent.”

En ook de werknemer zelf kan stappen nemen om de ervaren werkdruk wat te verlagen. Griep adviseert met name om de privétijd en werktijd af te bakenen. “Stel vast dat je in principe van bijvoorbeeld 9 tot 6 uur werkt en twee keer in de week wel kunt overwerken, maar de andere dagen tijd neemt voor privézaken.”

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.