Loopbaan

Carriere
Diversiteit

31 grote techbedrijven willen samen voor meer diversiteit te zorgen

Onder meer Google en Twitter aangesloten bij nieuwe coalitie. 

28 oktober 2021

Onder meer Google en Twitter aangesloten bij nieuwe coalitie. 

Ruim 30 grote techbedrijven -  waaronder Google, Twitter en Snap - zijn een coalitie gestart om meer diversiteit in Silicon Valley te krijgen. De zogeheten Catalyze Tech-coalitie wil aangesloten bedrijven verantwoordelijk houden voor het verbeteren van de representatie van minderheden in de techsector.

De nieuwe coalitie bestaat uit 31 techbedrijven en een groep van nonprofits en onderzoekers, schrijft Bloomberg. Zij hebben als doel meer minderheden - zoals  vrouwen, mensen uit de LHBTQ+-gemeenschap en mensen met een migratieachtergrond - naar de techsector krijgen.

De aangesloten bedrijven hebben beloofd vier hoofdaanbevelingen te volgen. Zo erkennen zij diversiteit nu als een zakelijke noodzaak en gaan ze werken aan het verbeteren van de doorstroom van jong talent. Daarnaast moeten ze rekening houden met gelijkheidskwesties, bijvoorbeeld bij hun productontwerp en wervingspraktijken. 

Daarnaast wil de Catalyze Tech-coalitie 20 miljoen dollar aan onderwijsinstituten geven om Hispanic en Afro-Amerikaanse ICT-leraren op te leiden. Het doel is om zo meer leerkrachten te krijgen die werken in ondervertegenwoordigde groepen. 

Weinig diversiteit

De techsector krijgt regelmatig kritiek over het gebrek aan diversiteit en de omgang met dit onderwerp. Volgens onderzoek van BeamJobs uit 2020 is slechts 8% van de werknemers van de 35 grootste techbedrijven in de V.S. Hispanic, terwijl zij in de gehele V.S. 18% van de bevolking representeren. Afro-Amerikaanse mensen representeerden 5% van de techwerknemers en 13% van de gehele Amerikaanse populatie. 

Lees meer over
1
Reacties
BasR 01 november 2021 09:35

Graag ook meer diversiteit in de bouw graag!
En in China. Heb je hun parlement gezien? Niet één Afro-Chinees. Zelfs niet één niet-Chinees..!

Deze bedrijven hebben eigenlijk veel te veel geld en beschouwen 'minderheden' als zielig en dat ze niet voor zichzelf kunnen zorgen. Opgedrongen 'diversiteit' is discriminerend en óók racistisch. Het zijn vaak witte mensen die het op willen leggen. Gelukkig ben ik blank.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.