Overslaan en naar de inhoud gaan

280 tekens onbenut door Twittertesters

Vanaf vandaag kunnen alle Twittergebruikers berichten publiceren in 280 tekens, wat in de testfase weinig tot niet is gebruikt. Het is een verdubbeling van het gebruikelijk aantal van 140 tekens.
Twitter
© Shutterstock
Shutterstock

Hoewel de testers de eerste dagen van de test alle 280 tekens gebruikten omdat het een nieuwe functie was, maakte dit al snel plaats voor het gebruikelijke gedrag. Een van de zorgen, van zowel Twitter als de gebruikers, was dat de tijdlijnen vol zouden staan met tweets van 280 tekens.

Gebruikers met de nieuwe limiet zouden alle 280 tekens gebruiken, werd gedacht. Maar dit is niet het geval. Slechts 5% van de tweets zijn langer dan 140 tekens en slechts 2% bevatten meer dan 190 tekens. Met als gevolg dat de leeservaring van de gebruiker niet substantieel veranderd, de tijdlijn toont ongeveer dezelfde hoeveelheid tweets. In vergelijking gebruiken tweets met foto’s of een poll meer ruimte dan een tweet van 190 tekens. Twitter vindt daarom dat de beknoptheid van Twitter intact blijft.

Eenvoudiger om te tweeten

Ook bleek uit de tests dat wanneer mensen meer dan 140 tekens nodig hadden, ze het nu eenvoudiger vonden om te tweeten en dit dan ook vaker deden. Uit onderzoek bleek ook dat het aantal tweets die de karakterlimiet bereiken, is gedaald van negen naar een procent. De betrokkenheid van de gebruikers die meer tekens kregen om te tweeten, steeg. Gebruikers tweetten meer, ontvingen meer likes, retweets en @mentions, kregen meer volgers en spendeerden meer tijd op Twitter. De gebruikers in de experimentele fase gaven aan dat zij over het algemeen meer tevreden waren over Twitter. Bijvoorbeeld doordat zij zich beter konden uiten door de extra ruimte en beter content konden vinden.     

De online dienst startte in september een test voor een verdubbeling van de karakterlimiet van 140 tekens. Het doel van deze test was om het voor gebruikers mogelijk te maken om al hun gedachten kwijt te kunnen in een tweet, terwijl er tegelijkertijd voor werd gewaakt dat de snelheid en beknoptheid van Twitter behouden bleef. Twitter zegt nu dat uit de verzamelde data blijkt dat dit doel is bereikt.Twitter hoopt door de verbetering te voldoen aan de behoeftes van de gebruikers en tweeten te vereenvoudigen zonder de huidige positieve aspecten van Twitter te verliezen.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in