Overslaan en naar de inhoud gaan

217 miljoen steun voor ruim zeshonderd innovatieve startups

Meer dan zeshonderd innovatieve start- en scaleups ontvingen tussen 29 april en 1 juli een Corona-OverbruggingsLening (COL). Er werd in totaal zo’n 217 miljoen euro uitgekeerd, zo maakt Techleap bekend.
geld

Techleap baseert de cijfers op de tussentijdse rapportage van de COL-portal. De regeling wordt gefinancierd met geld dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat beschikbaar heeft gesteld. Het geld is voor innovatieve bedrijven met groeimogelijkheden, die in de afgelopen maanden in de problemen zijn geraakt door de coronacrisis. De regeling is een lening met een rentetarief van 3 procent.

1800 aanvragen 

“De bedrijven hadden door hun werkwijze moeite met het aanvragen van ‘gewone’ MKB-overheidsfaciliteiten”, meldt Techleap. Sinds de regeling bestaat, zijn er zo’n 1800 aanvragen binnengekomen. De meerderheid heeft om een overbruggingskrediet gevraagd van 50.000 tot 250.000 euro, om zo de komende maanden te overleven. Zo’n zeshonderd aanvragen werden goedgekeurd. Het duurt gemiddeld een maand voor er een beslissing wordt genomen over een aanvraag.

Nodige verlichting

“Als we kijken naar de gegevens in dit rapport over de eerste 2 maanden van de COL, wordt duidelijk dat de COL een overheidsfaciliteit is die de nodige verlichting biedt aan innovatieve startups, scale-ups en het MKB in Nederland die de strijd aangaan met de negatieve effecten van de Covid-19-crisis”, aldus Techleap.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in