Innovatie & Strategie

Branche
Geld

217 miljoen steun voor ruim zeshonderd innovatieve startups

'Nodige verlichting voor startups en scale-ups'

13 augustus 2020

'Nodige verlichting voor startups en scale-ups'

Meer dan zeshonderd innovatieve start- en scaleups ontvingen tussen 29 april en 1 juli een Corona-OverbruggingsLening (COL). Er werd in totaal zo’n  217 miljoen euro uitgekeerd, zo maakt Techleap bekend.

Techleap baseert de cijfers op de tussentijdse rapportage van de COL-portal. De regeling wordt gefinancierd met geld dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat beschikbaar heeft gesteld. Het geld is voor innovatieve bedrijven met groeimogelijkheden, die in de afgelopen maanden in de problemen zijn geraakt door de coronacrisis. De regeling is een lening met een rentetarief van 3 procent.

1800 aanvragen 

“De bedrijven hadden door hun werkwijze moeite met het aanvragen van ‘gewone’ MKB-overheidsfaciliteiten”, meldt Techleap. Sinds de regeling bestaat, zijn er zo’n 1800 aanvragen binnengekomen. De meerderheid heeft om een overbruggingskrediet gevraagd van 50.000 tot 250.000 euro, om zo de komende maanden te overleven. Zo’n zeshonderd aanvragen werden goedgekeurd. Het duurt gemiddeld een maand voor er een beslissing wordt genomen over een aanvraag.

Nodige verlichting

“Als we kijken naar de gegevens in dit rapport over de eerste 2 maanden van de COL, wordt duidelijk dat de COL een overheidsfaciliteit is die de nodige verlichting biedt aan innovatieve startups, scale-ups en het MKB in Nederland die de strijd aangaan met de negatieve effecten van de Covid-19-crisis”, aldus Techleap.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.