Beheer

Netwerken

18 procent Europeanen gebruikte nooit internet

18 december 2014
Een onverwacht hoog percentage van de inwoners van de EU-lidstaten heeft nog nooit van zijn leven internet gebruikt.

Het is haast niet voor te stellen dat in een samenleving als die van de EU mensen nog niet in aanraking zijn geweest met internet. Toch is dat het geval bij een op de vijf inwoners van de 28 Eurpese lidstaten, constateert Eurostat, het bureau dat statistische informatie levert aan de Europese Commissie, in een recent rapport.

Het bureau deed een onderzoek naar het internetgebruik van Europeanen in de leeftijd tussen de 15 en 65 jaar. Vooral in Zuid- en Oost-Europa ligt het percentage mensen dat nog nooit met internet in aanraking kwam, hoog. Roemenië spant de kroon met 39 procent, gevolgd door Bulgarije met 37 procent. Ook in Griekenland en Italië ligt het percentage verrassend hoog, respectievelijk 33 en 32 procent.

In deze vergelijking bungelt Nederland samen met Denemarken en Luxemburg helemaal onderaan de lijst met respectievelijk 5, 4 en 3 procent.

Eerste kennismaking volop aan de gang

Overigens neemt het percentage Europeanen dat nog nooit gebruik maakte van internet wel gestaag af. Bij de vorige meting in 2006 lag het nog op 43 procent. In Nederland bedroeg dat percentage destijds nog 16 procent en in Roemenië ongeveer 74 procent.

Het percentage mensen dat dagelijks internet gebruikt steeg in Nederland van 61 procent in 2006 naar 84 procent in 2014. Daarmee voert Nederland samen met Denemarken (85 procent) deze lijst aan. IJsland scoort nog hoger met 94 procent, maar dat land is geen onderdeel van de Europese Unie.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.