Overslaan en naar de inhoud gaan

'100.000 ontslagen bij IBM'

Dat meldt journalist Robert X. Cringeley in zakenblad Forbes. Project Chrome, zoals deze ontslagronde zou heten, kost 26 procent van de IBM-medewerkers zijn baan. Het massaontslag volgt op het elfde kwartaal in successie dat IBM een lagere omzet laat zien. IBM heeft nu 430.000 medewerkers.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Cringeley is de auteur van het boek The Decline and Fall of IBM, dat onlangs uitkwam. Volgens hem beginnen de ontslagen deze week en moet Project Chrome eind februari afgerond zijn.

IBM laat weten dat het geen commentaar geeft op geruchten “ook niet op belachelijke of ongegronde geruchten”, zo meldt Reuters. Het bedrijf wijst er op dat het een voorziening heeft gereserveerd van rond de 600 miljoen dollar voor een ‘herbalancering’ van zijn personeelsbestand. “Dat is genoeg voor enkele duizenden mensen.”
Volgens analist Toni Sacconaghi voert IBM de afgelopen zeven jaar elk jaar tussen de 6500 en 21.500 ontslagen door. Het bedrag van 600 miljoen dollar zou genoeg zijn om rond de 8000 medewerkers te ontslaan.

UPDATE: IBM heeft gereageerd op de mededelingen van Forbes. het bedrijf heeft inderdaad een forse ontslagronde op het programma maar het gaat wereldwijd om 'enkele duizenden', geen 110.000. Er is een reservering gemaakt van 580 miljoen dollar voor de op handen zijnde ontslagronde.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in