Loopbaan

Carriere
Kennis

1 op de 6 IT’ers heeft zorgen over bijblijven

IT’ers tevreden met ondersteuning voor ontwikkeling vanuit werkgever.

27 juli 2022

IT’ers tevreden met ondersteuning voor ontwikkeling vanuit werkgever.

De druk om bij te blijven baart veel IT’ers zorgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot onder zo’n 400 IT’ers. Maar liefst 17% van de respondenten – ofwel krap één op de zes – zegt zich veel zorgen te maken over bijblijven met professionele kennis en competenties. Daarmee staat dit op de derde plek van de lijst met de grootste zorgen onder IT’ers.

Volgens het onderzoek maken IT’ers zich alleen meer zorgen over de kennis van IT binnen de rest van de organisatie (29%) en de economische omstandigheden (21%).

Of de zorgen rondom het bijblijven ook terecht zijn, hangt af van de organisatie, meent Lilian Smits van IT-omscholer Make IT Work. “Het is aan de organisatie om ervoor te zorgen dat alle medewerkers zich blijven ontwikkelen en dat ze up to date blijven als het gaat om relevante kennis op hun vakgebied. Als daar niet aan wordt voldaan is de zorg die de IT’ers voelen zeer terecht.”

En bij diverse bedrijven gaat dat niet goed, signaleert IT-opleider Skillsoft Global Knowledge. “De zorg van de IT-er’s delen wij, dat zien we ook terugkomen in ons jaarlijkse, wereldwijde IT Skills and Salary rapport. Het ontbreekt echter bij veel bedrijven aan een actieve leercultuur en een bijpassend investeringsniveau in menselijk kapitaal. Hierdoor blijft het kennisniveau sneller achter en dat zorgt er voor dat bedrijven niet verder kunnen groeien”, aldus een woordvoerder.

Toch zijn IT’ers best tevreden over de ondersteuning die zij vanuit hun werkgever krijgen voor hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Zo is slechts 18% het (geheel) oneens met de stelling “Ik ben tevreden over de mogelijkheden voor mijn professionele groei in deze organisatie”.

Daarnaast is 60% (zeer) tevreden over de gegeven tijd voor zijn persoonlijke ontwikkeling en is 62% (zeer) tevreden met het budget dat ze hiervoor krijgen. Dat is overigens opvallend, aangezien 52% niet weet hoe hoog zijn opleidingsbudget is. Overigens zijn er ook buiten de werkgever om extra mogelijkheden die ondersteunen bij persoonlijke ontwikkeling, benadrukt Vijfhart IT-Opleidingen. “Er zijn financiële mogelijkheden zoals STAP-budget die veelvuldig bij Vijfhart worden ingezet om - deels - een gratis IT-cursus te volgen”, zegt chief marketing officer Benjamin van Gelder.

Verbeterpunt: stimulering en advies

Maar er zijn ook verbeterpunten voor werkgevers, vinden IT’ers. Slechts 42% is namelijk (zeer) tevreden over het advies en de stimulering rondom de persoonlijke ontwikkeling, zo geven respondenten aan. 37% is hier neutraal over en 17% zelfs ontevreden.

Ook Smits ziet hier nog werk weggelegd voor bedrijven. “Het is vaak niet voldoende om tijdens een plannings- of functioneringsgesprek het onderwerp “persoonlijke ontwikkeling” als één van de agendapunten te bespreken. Als je écht wilt weten wat iemand nodig heeft om (nog) gelukkiger op zijn werk te zijn (en dus (nog) beter zal functioneren), zul je daar als organisatie moeite voor moeten doen. Tijd en geld is niet voldoende: échte aandacht en interesse is veel belangrijker. Een gebrek aan aandacht leidt eerder tot een burn-out dan veel werk.”

Derde volgde geen IT-opleiding

De respondenten zelf zijn overigens veelal hoog opgeleid: de helft volgde een hbo-opleiding en 32% rondde een wo-opleiding af. Nog eens één op de tien heeft een mbo-opleiding afgerond.

Toch zijn er nog altijd relatief veel IT’ers die geen relevante IT-opleiding hebben gevolgd. Dit geldt voor maar liefst 34% van de respondenten. Het is dan ook geen verrassing dat veel respondenten positief spreken over autodidacten: 45% denkt dat autodidacten veel toegevoegde waarde kunnen bieden voor een team.

Nieuwsgierig naar meer resultaten van de jaarlijkse Salary Survey van AG Connect en Berenschot? Je kunt hier meer lezen over de resultaten van Salary Survey van 2022.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.