Overslaan en naar de inhoud gaan

1 Gbps inzet strijd in VS

De Texaanse stad Austin wordt het toneel van de slag om de Amerikaanse breedbandconsument. Google en AT&T zetten in op 1 Gbps-verbindingen. Google lijkt met zijn Google Fiber-projecten in Kansas en Texas de markt open te breken.
Snelheidsmeter
© Shutterstock
Shutterstock

Google wierp de telecomindustrie de handschoen toe met het Google Fiber plan. In Kansas City zijn sinds eind vorig jaar de eerste 1 Gbps-internet beschikbaar voor inwoners van de Fiberhoods.

Deze week liet Google weten de tweede stad te hebben gekozen voor het 1 Gbps-netwerk, Austin in Texas. AT&T kon het niet meer aanzien en pakt de handschoen op: het telecombedrijf begint ook aan de bouw van een 1 Gbps-netwerk voor inwoners van de stad.

AT&T volgt Google

Google verwacht halverwege volgend jaar de eerste klanten in Austin aan te sluiten. AT&T is nog niet zo ver om een datum te kunnen noemen. Het bedrijf gaat er wel van uit van dezelfde condities gebruik te kunnen maken als Google met betrekking tot graafrechten en licenties.

AT&T zegt in de afgelopen 5 jaar 98 miljard dollar te hebben geïnvesteerd in netwerken door heel de Verenigde Staten. Hoeveel geld AT&T steekt in nieuwe projecten hangt af van wat het bedrijf aan 'bevredigende overeenkomsten' kan sluiten, volgens een verklaring van het bedrijf.

Google rekent voor de gigabitverbinding 70 dollar per maand. Voor 50 dollar extra krijgt de abonnee ook digitale televisie met een videorecorder in de cloud. Voor de aansluiting brengt Google eenmalig 300 dollar in rekening die gespreid kan worden betaald.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in