Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom iedere organisatie zou moeten investeren in connectiviteit

Met het groeiend aantal bedrijven in ons land is het voor iedere organisatie een must om zichtbaar en relevant te blijven. Hierbij is zakelijke connectiviteit niet langer slechts een luxe, maar eerder een belangrijke bouwsteen voor zakelijk succes.

Kabels

Bedrijven die tegenwoordig investeren in connectiviteit van hoge kwaliteit, zoals zakelijk glasvezel via een zakelijke service provider, investeren direct in innovatie en concurrentievoordeel. In dit artikel zoomen we verder in op waarom connectiviteit zo cruciaal is voor bedrijven en waarom het dus de moeite waard is om te investeren in zakelijke connectiviteit.

Connectiviteit is de ruggengraat van goedlopend bedrijf
Wat in ieder geval goed is om te weten, is dat zakelijke connectiviteit de ruggengraat is van een efficiënte en professionele bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de interne connectiviteit waar werknemers snel en effectief toegang kunnen krijgen tot belangrijke gegevens, documenten en programma’s waarmee ze moeten werken. Dat zorgt voor een flinke verbetering van de algehele productiviteit binnen je organisatie.

Logischerwijs heeft dat weer invloed op hoe het met de ontwikkeling van het bedrijf gesteld is. Daarom kunnen we wel stellen dat connectiviteit de basis vormt voor een goedlopende onderneming. Met name glasvezel- en straalverbindingen bieden heel hoge snelheden waardoor medewerkers op ieder moment van de dag razendsnel kunnen werken en waardoor realtime gegevensoverdracht mogelijk is. Kortom: zie het als een goede basisbehoefte voor iedere onderneming.

Betrouwbaarheid staat hoog in het vaandel bij betrouwbare connectiviteit
Juist omdat connectiviteit als de ruggengraat van een bedrijf wordt gezien, is het nodig om hierbij te gaan voor een betrouwbare aanbieder en basis. Daar komt met name zakelijk glasvezel bij om de hoek kijken; een vorm van connectiviteit met een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Door de robuuste en betrouwbare infrastructuur is de uitvaltijd minimaal, wat voor ieder modern bedrijf een must is.

Nu het aantal bedrijven in Nederland al een paar jaar in de lift zit, is het nog meer dan ooit van belang om bereikbaar te zijn en te blijven. Steeds meer moderne bedrijven zijn afhankelijk van constante connectiviteit om zo alle zakelijke activiteiten soepel te laten verlopen. Je concurrenten een stapje voor zijn, is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar: dat lijkt tegenwoordig steeds vaker een moetje, wil je je onderscheiden van de rest. Daar is sterke zakelijke connectiviteit onmisbaar bij.

Zakelijke connectiviteit getuigt van innovatieve blik
Investeren in zakelijke connectiviteit zoals zakelijk glasvezel of een straalverbinding laat zien dat je als organisatie bereid bent om te investeren in de toekomst. Een dergelijke sterke verbinding is namelijk een goede basis voor toekomstige innovaties. Denk bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar cloud computing en andere opkomende technologieën waarbij een sterke connectiviteit vereist is. Hiermee laat je als bedrijf zien dat je een vooruitziende blik hebt.

Ook dat is interessant met oog op de concurrentie: organisaties die voorop lopen in bedrijfsprocessen zoals connectiviteitsinvesteringen hebben namelijk een aanzienlijk concurrentievoordeel. Omdat je met een snelle connectie beter bereikbaar bent en een snellere communicatie aan kunt bieden, ben je aantrekkelijker voor de klant. Daarbij kun je met zo’n innovatieve blik snel reageren op veranderingen in de markt, wat eveneens voordelig is voor je bedrijf.

Minder zakelijke kosten op de langere termijn door connectiviteit
Wat tot slot interessant is om je in te verdiepen is de kostenbesparing die je op de lange termijn kunt hebben wanneer je investeert in een sterke zakelijke verbinding. Dat heeft met name te maken met minder uitvaltijd, omdat de basis van je connectie robuust en betrouwbaar is. Ook is er met een sterke verbinding minder behoefte aan updates en komt er meer efficiëntie in het gehele bedrijfsproces. Straalverbindingen en zakelijk glasvezel bieden veel hogere snelheden en een hogere mate van betrouwbaarheid dan traditionele verbindingen.

Hierdoor kun je bepaalde processen gemakkelijker automatiseren en kunnen gegevens sneller worden verwerkt. Daarbij zijn dit soort verbindingen moeilijker te hacken, waardoor je minder risico loopt op gegevensinbreuk en alle kosten die daarbij komen kijken. Daarmee heb je niet alleen het financiële plaatje gedekt, maar bescherm je ook de reputatie van je bedrijf. Geen enkel modern bedrijf wil immers te boek staan als een organisatie met een slechte online veiligheid. 

Kortom: investeren in zakelijke connectiviteit is iets dat in de samenleving van nu niet meer mag ontbreken. Dit onderdeel wordt zelfs gezien als de ruggengraat of de levensader van een organisatie. Zo dient goede zakelijke connectiviteit zoals zakelijk glasvezel of een straalverbinding niet alleen als ondersteuning, maar ook als een solide basis voor de toekomst. Met oog op de huidige en toekomstige concurrentie is het daarom een slimme zet om voor de juiste zakelijke connectiviteit te gaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in