Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergroot je winstgevendheid door automatisering van je voorraadbeheer

Naarmate je bedrijf groeit is het belangrijk dat je, waar mogelijk, zo veel mogelijk processen automatiseert. Toch zien we, dat als het aankomt op voorraadbeheer, dit vaak een stuk beter en ook slimmer kan. Goed voorraadbeheer kan namelijk een enorm verschil maken en kan er zelfs voor zorgen dat je bedrijf nog winstgevender is. Door slim in te kopen, voorkom je dat je te veel geld in je voorraad hebt zitten, waardoor je te maken kunt krijgen met cashflowproblemen. 

cijfers

We leggen in dit artikel precies uit hoe je door een effectief voorraadbeheer te realiseren met slimme software oplossingen, je bedrijf naar een nog hoger niveau kan tillen.

Efficiënt en nauwkeurig
Met geautomatiseerd voorraadbeheer worden menselijke fouten tot een minimum beperkt. Handmatige processen kunnen leiden tot onnauwkeurigheden en vertragingen in het inventarisatieproces. Door gebruik te maken van geautomatiseerde systemen kunnen bedrijven de hoeveelheid handmatige taken verminderen en de nauwkeurigheid van hun voorraden inzien. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat met duizenden producten het niet handig is om je producten handmatig te moeten bijhouden. Stel dat je te maken hebt met schade of retour, het vrij lastig wordt om alles kloppend te houden.

Kostenbesparingen
Efficiënt voorraadbeheer resulteert in kostenbesparingen. Met geautomatiseerde systemen kunnen bedrijven de hoeveelheid overtollige voorraad verminderen, waardoor ze kapitaal kunnen vrijmaken dat anders gebonden zou zijn aan niet-verkochte producten. Bovendien kunnen bedrijven door middel van geautomatiseerde forecasting beter anticiperen op vraag- en seizoensschommelingen, waardoor ze minder risico lopen op overstock of out-of-stock situaties. Je wilt natuurlijk niet dat je op het moment dat je juist moet knallen, merkt dat je bijna door je voorraad heen bent.

Schaalbaarheid en groei
Automatisering van voorraadbeheer door Monta maakt het mogelijk voor bedrijven om op een gestructureerde en schaalbare manier te groeien. Naarmate bedrijven evolueren en uitbreiden, kunnen geautomatiseerde systemen inspelen op de veranderende behoeften en zorgen voor een efficiënter beheer van grotere voorraden en complexere distributieprocessen. Hierdoor kunnen bedrijven hun groeipotentieel maximaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie.

Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het met 50 tot 100 producten nog prima beheersbaar is, maar groei je door naar honderden of zelfs duizenden producten, dan wordt het een heel ander verhaal. Door direct vanaf het begin te investeren in goede tools, zul je ook merken dat je veel minder groeipijnen ervaart.

Ook geschikt voor kleine webshops
Wanneer je een relatief kleine webshop, beheerd dan kun je in de basis het meeste wel zelf. Toch is het wel verstandig om goed na te denken over de toekomst. De kans dat je als ondernemer de ambitie hebt om flink door te groeien is vaak aanwezig. Zo kan het dus verstandig zijn, om ook met een handjevol orders, gewoon aan de slag te gaan met software die je hierbij ondersteunt. Het is namelijk niet alleen het beheer van de voorraad, maar ook het herkennen van patronen. Stel dat je op bepaalde dagen extra verkopen hebt, dan is het wel prettig dat je dit kunt terugleiden aan bijvoorbeeld de temperatuur buiten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in