Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomstbestendig processen automatiseren met no-code software

De houdbaarheid van software is een grote actuele zorg van veel organisaties. Binnen de softwaresector volgen ontwikkelingen zich in een razendsnel tempo op; wat nu nieuw en innovatief is, kan volgend jaar weer achterhaald zijn. Als je hier niet in meegaat, mis je de boot. Maar veel organisaties zitten vast aan een legacy systeem; verouderde software met vele schaduwzijdes. Zoals: lastig beheerbaar en alles behalve flexibel.
Wil je jouw processen versnellen, maar word je gehinderd door verouderde legacy software? No-code software helpt je verder.
-
-

Deze oude software staat hierdoor ontwikkelingen en innovatie in de weg, wat op zijn beurt er weer voor zorgt dat jouw organisatie niet mee kan komen met de voortgaande digitale transformatie. Organisaties met een legacy-uitdaging moeten zich dus afvragen of ze verdergaan met aanvullingen op de huidige basis, of dat ze overstappen op een compleet nieuwe softwareoplossing. En dan het liefst natuurlijk één die wél de mogelijkheid biedt om mee te gaan met alle ontwikkelingen.

Actuele oplossing voor tekortkomingen legacy systemen

Die oplossing is er: no-code software. Met no-code software heb je alle flexibiliteit die je nodig hebt; door de drag & drop interface en de herbruikbare componenten kun je extreem snel en eenvoudig reageren op veranderingen van buitenaf. Het is niet voor niets dat no-code dé software is voor agile werken. Daarnaast zijn organisaties die no-code software gebruiken 33% innovatiever!

“No-code software stelt je in staat om tot 10x sneller te ontwikkelen, en vooral om dit zelf (!) te doen als ‘citizen developer’”

Bestaande software: vervangen vs. aanvullen

De beste optie voor software met zoveel schaduwzijdes is om het volledig te vervangen door no-code software. In dat geval heb je namelijk maar één systeem om te bedienen, en dat ene systeem kan ook echt door iedereen in je organisatie bediend worden. Ook zal het vervangen van je systeem leiden tot een stuk minder (beheer- en mankracht)kosten. Daarbij kan no-code software momenteel al zoveel dat het zeker ingezet kan worden als fundament.

Het kan zo zijn dat complete vervanging van een IT systeem dat verweven is met achterliggende systemen voor jouw organisatie een onmogelijke opgave lijkt. Dan is er altijd nog de optie om no-code software als ‘flexibele en schaalbare schil’ te gebruiken naast je bestaande software. In dat geval kan je legacy systeem via een veilige koppeling als basis dienen. De no-code software gebruik je dan als maatwerksysteem om flexibiliteit en innovatie te waarborgen

Hoewel deze manier een goede tijdelijke oplossing kan lijken, is het in de realiteit alleen maar ‘pleisters plakken’. Meerdere typen software betekent op termijn meer complexiteit voor je ontwikkelaars. Overweeg je opties dus goed, voordat je een keuze maakt.

Reken voorgoed af met legacy software

No-code software is door haar flexibiliteit en eenvoud dus een solide optie ter vervanging van of aanvulling op jouw legacy systeem. Als je het hebt over de begrippen ‘flexibiliteit en eenvoud’ hebt, heb je het over Kotuur. No-code platform Kotuur onderscheidt zich van andere SaaS platformen door haar automatisch gegenereerde datamodel dat ervoor zorgt dat processen automatiseren nu écht eenvoudig is; je hoeft je nooit meer zorgen te maken om de techniek. Daarnaast is het met een automatisch gegenereerd datamodel zo dat als jij iets aanpast in de applicatie, het datamodel automatisch mee verandert. Oftewel, geen versionering en migraties meer!

Start nu zelf met no-code software

Wil jij zelf ervaren hoe makkelijk je met no-code platform Kotuur applicaties maakt en aanpast? Meld je dan eens aan voor een gratis proefaccount! In 3 weken kun je alle voordelen ontdekken en jouw eigen applicatie(s) in elkaar klikken, onder begeleiding van onze experts. Interesse? Meld je aan!

Wil jij eerst meer te weten komen over no-code software voordat je je inschrijft voor een proefaccount? Schrijf je dan in voor onze gratis no-code inspiratiemails. Wij houden je in dat geval wekelijks op de hoogte van no-code gerelateerde onderwerpen door middel van video’s, blogs, klantcases, infographics en meer.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in