Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere vestigingen verbinden met WAN

Medewerkers werkten vanuit huis en steeds meer applicaties werden naar de cloud verplaatst. De verwachting is dat deze nieuwe manier van werken voortgezet zal worden na de pandemie. Verschillende bedrijven noemen het ook wel “werkplek 2.0”. Straks heb je geen vaste laptop meer nodig vanuit de werkgever, maar draai je de werkplek op ieder device en op iedere locatie. Om applicaties soepel te laten werken is een stabiel en snel netwerk essentieel.
Tijdens de pandemie heeft de digitalisering binnen veel organisaties een flinke impuls gekregen.

Populair is momenteel het WAN netwerk. Heb jij er al eens naar gekeken?

Werking van een WAN netwerk voor organisaties
WAN staat voor Wide Area Network. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is het mogelijk om binnen een wijde omgeving vestigingen aan elkaar te koppelen. Voorheen werd er vaak gebruikgemaakt van verschillende tunnels die op diverse plekken beheerd moesten worden. Met een WAN netwerk is dat verleden tijd. Daarnaast ben je met een WAN netwerk klaar voor het gebruik van zakelijk glasvezel. Met een dergelijke verbinding haal je snelheden van één gigabyte per seconde.

Uploadsnelheid een belangrijke factor bij werkplek 2.0
Bij de keuze voor werkplek 2.0 is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de downloadsnelheid van een verbinding. Let ook op de snelheid waarmee bestanden geupload kunnen worden. Immers, een bestand wordt uit de cloud gedownload, lokaal bewerkt en vervolgens weer teruggezet. Je wilt bij het terugplaatsen van een groot bestand niet tijden hoeven wachten op de verwerking van deze actie. In de toekomst zullen bestanden steeds minder vaak lokaal bewerkt worden.

Centraal beheerd netwerk door externe organisatie
Het is steeds minder populair om een groot netwerk over verschillende vestigingen zelf te beheren. Mede door een groot tekort aan technici. Een goed alternatief is het in de arm nemen van een externe partij, welke voor de aanleg van het netwerk kan zorgen en deze vervolgens ook voor je beheert. Het netwerk moet stabiel en betrouwbaar zijn. Op het moment dat er sprake is van een onregelmatigheid in het netwerk, moet direct gehandeld worden door de beherende partij. Het liefst al voor de eerste medewerker de onregelmatigheid meldt. Op deze manier is de kans op vertraging in processen het kleinst. Groot voordeel van een WAN netwerk is dat er gewerkt wordt vanuit een centrale hub, waardoor er niet langer een afhankelijkheid bestaat van verschillende losse verbindingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in