Overslaan en naar de inhoud gaan

Het low-code alternatief voor elke bedrijfsapplicatie

Zelden. En vaak zonder positieve uitkomst. Low-code ontwikkelplatformen maken de belofte wél waar. Bij iedere klant-implementatie weer.
Hoe vaak wordt een business case van een IT ontwikkelproject achteraf gevalideerd?

Een ontwikkelproject levert vaak als resultaat logge fixed-format bedrijfsapplicaties. Uiteindelijk zijn die in de meeste gevallen duurder dan begroot, kennen ze een langere implementatie-tijd dan gepland en leveren ze een applicatie die bij live-gang al niet meer voldoet. De low-code belofte blijkt een uitzondering hierop. En dat is goed nieuws. Een nieuwkomer is het Spheeres cloud-based ontwikkelplatform dat zich voegt naar de behoeften van de gebruiker en razendsnel grafisch is aan te passen.

Het komt regelmatig voor dat een business case te positief wordt ingeschat. Dat heeft in veel gevallen te maken met de grootte en het innovatieve karakter van een project. De daadwerkelijke innovatie zit vaak in koppelingen, rapportages en een efficiëntere workflow. De basis van het bedrijfsproces verandert in de loop van de tijd doorgaans niet veel. Toch wordt de gehele applicatie opnieuw gerealiseerd met alle kosten en risico’s die daarbij horen. Zou het niet mooi zijn om het basis bedrijfsproces al gereed te hebben en juist te focussen op de vernieuwingen? Daar zit immers de toegevoegde waarde.

Dit is precies wat Spheeres doet. Als gebruiker heb je direct toegang tot een hele reeks aan standaard functionaliteiten zoals CRM, Inkoop, Verkoop, Productie Management, Project Management, Logistiek & Transport, Case Management en Asset Management. Een compleet cloud-based ERP systeem dat met simpele configuraties toegesneden kan worden op de behoefte van de klant, waarbij ook de basis low-code is en indien nodig compleet kan worden aangepast.

Dat configureren vindt plaats middels configuratie tools: visual modeling. Van database tot workflow en van het maken van schermen tot het inrichten van API’s, alles gebeurt zonder code-regels en via drag ’n drop functionaliteit. De snelheid waarmee dit gebeurt levert een steile leercurve op, omdat je de plan-do-check-act cyclus vaker en tegen zeer geringe kosten kan uitvoeren. Ook andere platform concepten zijn van belang, zoals hergebruik , gebruikersgemak en vooral continuous improvement.

Hoe ziet een implementatie traject eruit? In samenwerking met de klant wordt door het Spheeres-team een database en userinterface opgebouwd. Deze is volledig toegespitst op de werkprocessen van deze klant. In recordtempo zetten we in workshops samen een tailor-made bedrijfsapplicatie in elkaar. Vervolgens kan het systeem via diverse wizards nog eindeloos worden uitgebreid met query’s, templates, kanbans en planning tools. In de Nederlandse Spheeres-Labs worden applicaties ontwikkeld mét en vóór diverse partners en ‘early adopters’ binnen diverse marktsegmenten. Voorbeelden zijn Deltavorm en Corsearch.

Deltavorm heeft als wereldspeler in de snoepvorm business in samenwerking met Spheeres een volledig geïntegreerd cloud-based ERP systeem in gebruik genomen om haar positie als innovatieve speler te borgen. Hun Spheeres systeem dekt alle bedrijfsprocessen en bevat de ruim 30.000 unieke snoepvormdesigns waaronder de bekende autodrop. Dit archief is van nieuwe codering voorzien en benaderbaar gemaakt voor hun klanten. Vervolgopdrachten kunnen zo efficiënt worden verwerkt.

Corsearch is een wereldwijde speler op het gebied van brand-protection en anti-piracy en zet het Spheeres-platform in voor diverse Fortune 500 klanten. Met Spheeres levert Corsearch haar klanten data, analyses en services die hen ondersteunen in het beheren van hun assets en hen helpen commerciële risico’s te verlagen.

Het platform kan ingezet worden om bedrijfskritische processen te ondersteunen en onderscheidt zich van andere low-coding systemen door de extreem snelle opbouw en korte ROI. Gecombineerd met een snelle time-to-market maakt het Spheeres tot hét alternatief voor iedere bedrijfsapplicatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in