Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaren ict’er ook slachtoffer

Voor de bescherming tegen cybercrime kun je tegenwoordig niet meer alleen vertrouwen op een veilig netwerk. Mensen zijn vaak de zwakke schakel bij digitale aanvallen. Zij klikken, vullen gegevens in of besluiten te reageren. Hoe kun je jouw bedrijf en collega’s hiertegen wapenen?
Zelfs de meest ervaren ict’er kan slachtoffer worden van een digitale aanval

De gemiddelde digitale aanval kost € 300.000
In 2019 en 2020 is ruim 50% van alle bedrijven slachtoffer geweest van een digitale aanval. Iedereen kan slachtoffer worden en de schade is fors. De kosten zijn gestegen van € 184.000 naar € 300.000. Een stijging van maar liefst 63%! Een bedrijf kan hierdoor lange tijd stil liggen of zelfs failliet gaan. Cybercriminelen richten zich tegenwoordig vooral op de medewerkers omdat zij klikken en gegevens invullen. Hackers weten dit en ontwikkelen allerlei digitale trucs om dit uit te buiten. Als werknemers zich bewust zijn van de gevaren, als ze weten wat ransomware, malware en phishing inhouden, is de kans dat ze in een val trappen een stuk kleiner. Maar het gaat verder dan bewustwording alleen.

Meer risico door thuiswerken
Nu we massaal thuiswerken, zijn de risico’s enorm toegenomen. Ook cybercriminelen zitten thuis en passen hun aanvalsstrategieën aan op de nieuwe situatie.
Omdat iedereen op een eigen netwerk zit, is het makkelijker om binnen te dringen. Het is daarom extra belangrijk dat een laptop of computer van de zaak alleen voor werk gebruikt wordt en niet voor privézaken. Verder is het belangrijk dat iedereen kan werken via een veilige internetverbinding.

Altijd optimaal beschermd
De 1e bescherming tegen cybercrime is een veilige internet- verbinding. Omdat onze internetverbindingen altijd up-to-date zijn, worden de meeste malware, ransomware en andere virussen tegengehouden. Secure Networking biedt organisaties meer controle en inzicht, omdat deze dienst gevaren binnen het netwerk gemakkelijk opspoort. Door onze Protection Software for Business wordt thuiswerken ook een stuk veiliger. Het draait dus allemaal om de juiste combinatie van bewustzijn en beveiliging.

We adviseren je graag hoe je jouw bedrijf beter beschermt en beveiligt. Kijk voor meer informatie op kpn.com/veiligondernemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in