Overslaan en naar de inhoud gaan

Een zo uniek en pakkend mogelijke domeinnaam: het stappenplan

Eén van de belangrijkste en ook moeilijkste stappen om te zetten is het bedenken van een goede domeinnaam. Er zijn nogal wat aandachtspunten om rekening mee te houden en een bijkomend probleem is dat veel domeinnamen al bestaan. Nederland kent inmiddels meer dan zes miljoen .nl-domeinnamen en dat zijn er bijna een miljoen meer dan een jaar eerder. Dit geeft aan hoe snel het aantal geregistreerde domeinnamen stijgt.
Het online succes van een bedrijf valt of staat met de vindbaarheid van de website.

Maar het betekent tevens dat je bij het regelen van de hosting als nieuwkomer steeds meer moeite gaat krijgen om een leuke, pakkende domeinnaam te verzinnen. Lees verder voor enkele waardevolle tips die je kunnen helpen deze hobbel te nemen.

Anders denken
Als je een veel voorkomende achternaam hebt, is de kans groot dat iemand anders die al geregistreerd heeft in combinatie met een bepaalde bedrijfstak. In dat geval zul je een andere route moeten kiezen op weg naar het succes. Dat vereist soms wat creatief denkwerk. Vaak is een domeinnaam waarin je bedrijfsnaam niet verwerkt is zelfs nog beter. Een sterk voorbeeld hiervan is het in Middenmeer gevestigde poeliersbedrijf Van der Laan. Stel je voor dat je in de auto zit en onderweg een wagen van dat bedrijf tegenkomt. Zou je de naam van het poeliersbedrijf een uur later nog weten? Het bedrijf koos ervoor om de domeinnaam versekip.nl te registreren en dat was een meesterlijke zet. Geheid dat je die domeinnaam uren later nog steeds in je hoofd hebt zitten. Precies wat de bedoeling is!

Zoekwoorden
Behalve de omschrijving van je branche in de domeinnaam kun je ook kiezen voor een concept waarbij je een zoekwoord in de domeinnaam verwerkt. Wil je graag dat je bedrijf gevonden wordt op bepaalde trefwoorden, kies daarvan dan de belangrijkste uit en ga daarmee aan de slag. Tegenwoordig zie je dat veel ondernemers zelf hun websites bijhouden, bijvoorbeeld in het populaire WordPress. In dat geval kun je de vindbaarheid van de website zelf voor een belangrijk deel beïnvloeden, door jouw kernwoorden regelmatig terug te laten komen in je teksten.

Optimalisatie
Vindbaarheid hangt natuurlijk niet uitsluitend af van een goede domeinnaam. Er zijn meer factoren die bepalend zijn. Eén daarvan is de optimalisatie voor zoekmachines. Ook hieraan kun je zelf al heel wat doen, met de juiste opbouw van teksten en foto’s. Er zijn op internet genoeg zogenaamde SEO guides te vinden die je hiermee verder kunnen helpen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in