Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst Centric gehalveerd, cijfers 2018 niet aangepast

Centric meldt dat de winst over 2019 9,8 miljoen euro bedraagt. Dat komt neer op een halvering van de winst ten opzichte van 2018. De omzet daalde 7 miljoen euro naar 482 miljoen. De tegenvallende resultaten zijn volgens het bedrijf vooral het gevolg van het afstoten van 'hardware reselling'-activiteiten en 'housing solutions'.
Centric-topman sSanderink
© Centric
Centric

Centric heeft een stormachtig jaar achter de rug. Een groot deel van het management van Centric stapte op en ging aan de slag bij concurrent Cegeka. Eigenaar Gerard Sanderink verweet zijn accountant dat hij fouten had gemaakt met de cijfers over 2018. Toch blijkt aanpassing van de cijfers niet nodig, constateert het FD.

De IT-dienstverlener noemt nu in zijn verslag 2019 'een publicitair roerig jaar'. Toch heeft die publiciteit weinig invloed gehad, want veel klanten - waaronder veel gemeenten en De Nederlandsche Bank (DNB) - hebben hun contracten verlengd. De resultaten worden vooral beïnvloed door het afstoten van activiteiten waardoor nu bijvoorbeeld meer capaciteit bij andere datacentra moet worden ingehuurd. Ook is flink meer uitgegeven aan de beloningen van bestuurders, onder meer als gevolg van de afkoopregelingen van enkele topmanagers. In totaal steeg deze post met een miljoen euro naar 2,15 miljoen.

Verder keerde Centric 80 miljoen extra dividend uit aan zijn enige eigenaar, Sanderink Investments, en steeg ook het reguliere dividend van 12 miljoen in 2018 naar 20 miljoen in 2019.

Het personeelsbestand van Centric daalde van 4308 naar 4006 en ook de uitgaven aan salariskosten gingen omlaag van 267 miljoen naar 248 miljoen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in