Overslaan en naar de inhoud gaan

Recruiters jagen op IT-studenten

IT-studenten worden tijdens hun studie steeds vaker benaderd door recruiters. Bijna de helft (46 procent) van deze studenten wordt minimaal een keer per kwartaal benaderd voor een baan. Studenten informatica & ICT staan hiermee op de vijfde plek van meest benaderde studenten. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.
baan

In 2017 werd nog maar 17 procent van de studenten benaderd. Dit steeg in 2018 naar 26 procent en nu dus naar 46 procent. Uit de IT Labour Market Monitor van Intelligence Group en Sterksen bleek al dat hoewel het aantal IT-studenten toeneemt het percentage IT-studenten dat uitvalt ook toeneemt. Managing director van de Intelligence Group Gijs de Haas van Dorsser denkt dat dit te verklaren valt doordat veel IT-studenten tijdens hun studie allerlei aanbiedingen van werkgevers.

Openbaar gebouw

Peter Koburg, directeur Informatica en Communicatie Academie bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), herkent dit beeld. “Wij merken zeker dat recruiters veel interesse hebben in IT-studenten. Wij zitten in een openbaar gebouw, dus het gebeurt zelfs dat recruiters studenten binnen benaderen. Dan spreken wij deze mensen uiteraard aan dat dit niet de bedoeling is. Wij hebben bedrijvendagen en allerlei mogelijkheden om als bedrijf onder de aandacht te komen bij studenten. Gelukkig gebeurt dit incidenteel, maar het is zeker zo dat studenten aan het eind van hun tweede en begin derde jaar steeds vaker worden benaderd.”   

Studenten staan volgens het onderzoek nu zelfs meer in de belangstelling voor een baan dan de gemiddelde Nederlandse beroepsbevolking. De sourcingsdruk van deze groep is bijna 4 procentpunt lager (31,4%). Studenten zijn natuurlijk voor werkgevers een interessante groep om te werven en willen deze zo vroeg mogelijk aan zich binden.

Er zijn nog studenten die populairder zijn onder recruiters. De meeste aandacht krijgen studenten bedrijfskunde. Een ruime meerderheid (61 procent) van deze studenten wordt minimaal een keer per kwartaal benaderd voor een baan. Daarna volgen studenten van de richting welzijn (50 procent), economie (49 procent) en management & bestuurskunde (48 procent). De laagste sourcingsdruk is er bij studenten van gezondheidszorg & verpleegkunde, hier wordt maar 21 procent van de studenten benaderd door een recruiter.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in