Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-arbeidsmarkt flink opgeschud sinds maart

Sinds het begin van de Covid-19-crisis heeft zich een opmerkelijke omwenteling voltrokken in de vraag naar vaardigheden op de arbeidsmarkt, blijkt uit cijfers van verschillende recruiters.
digitaal samenwerken
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

De vraag naar ontwikkelaars met goede kennis en ervaring van Python is sinds maart afgenomen met 27 procent, volgens ZDNet die Hackerrank - een facilitator van assements en online sollicitaties voor ontwikkelaars - aanhaalt. Daarentegen is de vraag naar ontwikkelaars voor web- en mobiele apps juist flink toegenomen, en wel met 61 procent, blijkt uit cijfers van Indeed.

De vraag naar datascientists viel in juli terug met 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, duidelijk meer dan de 36 procent daling van vacatures in de gehele IT-sector.

De CEO van Hackerrank - Vivek Ravisankar - waar ZDNet mee sprak, heeft wel een verklaring voor de bewegingen. Elk bedrijf dat hoopt uit deze pandemie te komen, ziet zich gedwongen te werken aan zijn online aanwezigheid. Anders lopen ze gevaar de nieuwe golf aan gebruikers mis te lopen. Daarom werken online retailers en gamingbedrijven hard aan het enigszins vernieuwen van hun interface terwijl bijvoorbeeld banken en de gezondheidszorg van veel verder komen. Dat verklaart waarom de vraag naar Javascript- en .NET-ontwikkelaars zo explosief groeit. Zij zijn essentieel voor het bouwen en onderhouden van web-applicaties.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in