Overslaan en naar de inhoud gaan

Google's Pixel laat scherminkeping weer varen

Android-maker Google heeft zijn nieuwste model eigen smartphone gepresenteerd. De Pixel 4, die ook in een grotere XL-uitvoering komt, heeft diverse interne verbeteringen. Extern valt direct op dat de inkeping bovenaan het scherm, zoals de Pixel 3 en Apple's iPhone X hebben, nu weer 'uit' is. De twee Pixel 4-modellen hebben een wat dikkere bovenrand waar de frontcameralens in zit.
Pixel 4 XL en Pixel 4
© Google
Google

Op het Made by Google '19 evenement heeft ads-bedrijf Google zijn nieuwste hardwareproducten onthuld. Daaronder naast de Pixelbook Go, die browserbesturingssysteem Chrome OS draait, ook een tweetal Nest-apparaten en de Pixel 4-smartphone. Laatstgenoemde komt in twee maten: gewoon en extra groot. Bij deze hardware heeft Google ook de volgende generatie van zijn virtuele assistent Google Assistent gelanceerd, die dankzij speciale zelfontworpen chips gedeeltelijk op het Android-toestel draait.

Google versus Apple versus Microsoft

Sommige details over de dinsdagavond onthulde Google-producten waren vooraf al uitgelekt. Net zoals eerder al bij concurrenten Apple en ook Microsoft telkens is gebeurd. Laatstgenoemde techbedrijf wist laatst nog wel te verrassen: met een een dubbelscherms smartphone in zijn Surface-productlijn. Dat toestel komt pas eind volgend jaar uit en draait niet Microsofts eigen Windows, maar Google's Android. De meer traditioneel uitziende Pixel 4 en 4 XL komen eind deze maand uit, weet Thurrott.com te melden.

In die twee Android-toptoestellen maken diverse cameravernieuwingen hun debuut, dankzij hardware- maar ook softwareverbeteringen. Google lijkt hiermee op sommige vlakken Apple de loef af lijkt te steken. De iPhone-maker lijkt ook door de Android-maker op de korrel genomen met zijn nieuwe Pixelbook Go. Die Chromebook van Google zelf bevindt zich aan de bovenkant van de laptopmarkt; qua design maar niet helemaal qua instapprijs. Dit in tegenstelling tot Apple's MacBooks waar deze 2019 Pixelbook zich ook tegen afzet met een robuust, stofbestendig toetsenbord en een touch-scherm, merkt Ars Technica op.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in