Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple en IBM lichten samenwerking zakelijke markt toe

Apple richt een nieuwe dienst op genaamd AppleCare for Enterprise die alle ondersteuning op afstand gaat bieden voor het gebruik van de iPads en iPhones die IBM gaat verkopen aan grote bedrijven. Het gaat dan om telefonische helpdesk en vragen via mail of sociale media. IBM doet de ondersteuning op locatie mocht daar aanleiding toe zijn, zegt een analist van Moor Insight & Strategy in Computerworld die daarover uitleg had gekregen van IBM.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple belooft 24 uur en 7 dagen in de week beschikbaarheid van de helpdesk. Die heeft toegang tot een groep technici die 2e-lijns ondersteuning kunnen geven. De IT-afdelingen van IBM-klanten moeten kunnen rekenen op initiële hulp binnen het uur. Dit is de snelste vorm van ondersteuning die Apple op dit moment biedt.

IBM blijft oude modellen Apple leveren

IBM blijft echter het primaire contact voor de ondersteuning. "IBM spreekt enterprise, Apple niet", vat de analist van Moor Insight & Strategy de aanpak samen. Opmerkelijk onderdeel van de overeenkomst is dat IBM defecte iPads gaat vervangen voor een exemplaar van hetzelfde type wanneer een onderneming heeft gestandaardiseerd op een bepaald model, concludeert hij. Het betekent wel dat IBM een voorraad moet aanhouden van tablets en iPhones die Apple zelf al lang niet meer verkoopt en ondersteunt.

Het is nog niet duidelijk wat de gemeenschappelijke dienstverlening gaat kosten. Deze is onderdeel van de contractonderhandelingen die IBM met zijn klanten voert. Om een idee te krijgen geeft een overzicht op de website van Apple wel inzicht in de prijsstructuur die Apple hanteert voor de ondersteuning aan bedrijven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in