404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

beveiliging

Cybercrime in 2016: maak je borst maar nat

Wat gaat 2016 bedrijven en consumenten brengen wat cyber security dreigingen betreft? Het malware intelligence team van RedSocks, het IT securitybedrijf dat is gespecialiseerd in malware, heeft het volgende scenario uitgezet.

Het opvallendste nieuws volgens Ron de Mos

De uitspraak van de politie dat cybercrime gaat verdwijnen, was het opvallendste nieuws deze week voor Ron de Mos, senior vice-president van CGI Nederland

Het opvallendste nieuws volgens Bertil Holthuis

Dat cybercriminelen 20 keer de kostprijs van hun activiteiten kunnen verdienen is deze week het opvallendste nieuws van Bertil Holthuis, Managing Director North & Central Europe van Easynet.

Het opvallendste nieuws volgens John Verwaaijen

Aan verkeers- en weeralarmen zijn we inmiddels gewend. De politie kon niet achterblijven en komt met een heus browser-alarm: de afdeling cybercrime adviseert de burgers dringend Internet Explorer niet meer te gebruiken.

'Wet-Opstelten' creëert meer problemen dan hij oplost

De vandaag door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie gepresenteerde plannen voor een politie die 'terughackt' is een verkeerde maatregel, die nieuwe problemen creëert en de bestaande problemen rond cybercriminaliteit niet zal oplossen. Dat blijkt uit een analyse van de plannen door de digitale burgerrechtenorganisatie BOF.

Nationaal Cyber Security Centrum van start

Minister Opstelten opende vorige week het Nationaal Cyber Security Centrum. Dat moet een beter gecoördineerde aanpak van computercriminaliteit tot gevolg hebben. Voorlopig ontbreekt het nog wel aan mankracht. Maar het is een “belangrijke eerste stap”, wordt alom benadrukt.

BI kan gemeenten helpen efficiënter te werken

BI kan zeer bruikbaar zijn voor overheidsorganisaties, alleen weten de meeste dat niet. De belangstelling ervoor groeit, maar het is nu nog een relatief onbekend begrip binnen de lokale overheid.

KPN weerspreekt verwijt afluisteren

Telecomconcern KPN luistert klanten niet af en kijkt niet naar de inhoud van berichten die abonnees versturen. Dat meldde KPN gisteren na verwijten dat het concern een omstreden technologie inzet om het dataverkeer te analyseren. Volgens kenners is met deze technologie, genaamd Deep Packet Inspection (DPI), precies na te gaan wat mobiele internetters doen.

E-crime slaat vleugels uit

Criminelen hebben het internet ontdekt. Een bank beroven is minder lucratief dan het on line leegplunderen van credit card rekeningen. Of anders worden bedrijven wel afgeperst met gerichte denial of service aanvallen. Cybercriminelen werken samen in internationale netwerken die moeilijk zijn aan te pakken. Aldus experts op het e-Crime Congres.

‘Beveiliging is een compromis’

De Amerikaan Bruce Schneier begon zijn loopbaan als cryptograaf, maar heeft zich sindsdien als generalist op het gebied van beveiliging ontpopt. In 1999 was hij een van de oprichters van Counterpane, een bedrijf dat zich vanuit een aantal Security Operation Centers (SOC’s) bezighoudt met de bescherming van informatiesystemen op afstand in opdracht van inmiddels honderden klanten.