404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

feestje

Ook zij zagen Abraham

Belangrijke ontwikkelingen in het vakgebied - 50 jaar AG Connect/Automatisering Gids.

Stethoscoop

Zo krijgt u de 
vinger aan de pols

Operational Excellence en customer intimacy vallen of staan met inzicht. Maar waar 
moeten we naar kijken? Vaak weten we het niet, en als we het denken te weten, dan nog is dat maar tijdelijk, want de wereld verandert doorlopend. Gelukkig bestaat er software die operationeel managers kan laten zien waarnaar ze zouden moeten kijken.

Huiverig voor solliciteren via mobieltje

Hoewel 61 procent van de Nederlandse werkzoekenden een smartphone of tablet gebruikt bij de zoektocht naar een nieuwe baan, gebruikt slechts 11 procent ook daadwerkelijk een mobiel apparaat om te solliciteren.

De wegwijzer naar bedrijfsinformatie

De juiste informatie ontsluiten op de juiste plek voor de juiste personen is om slagvaardig te kunnen opereren voor elke organisatie cruciaal. De hoeveelheid beschikbare ­informatie groeit en werknemers werken vaak niet meer samen op de dezelfde plek. Goed documentbeheer is een noodzaak.
cybercriminaliteit

Politie moet zich scholen in digitaal bewijs

Digitaal forensische experts moeten nauwer gaan samenwerken met politie en opsporingsdiensten. Om sneller te kunnen werken zullen rechercheurs een deel van het werk moeten overnemen. Bovendien missen rechercheurs belangrijke informatie door de scheiding van taken. Er is dringend behoefte aan systemen waarin experts met politie samenwerken, concludeert Hans Henseler.

Windows 8 gaat nog hoge ogen gooien

Tablets raken meer en meer ingeburgerd op de werkvloer. Toch worden ze vooral gebruikt voor lichtere toepassingen zoals intranet en messaging; zwaardere bedrijfsapplicaties draaien nog maar zelden op tablets. Dat blijkt uit een online onderzoek dat AutomatiseringGids in samenwerking met Intel opzette naar het zakelijk gebruik van tablets. De deelnemers aan het onderzoek voorzien een belangrijke rol voor Windows 8.

ICT’er van nu is een communicatieve alleskunner

De arbeidsmarkt voor IT’ers verandert in rap tempo, terwijl de crisis van geen wijken lijkt 
te weten. AutomatiseringGids vroeg acht kenners, waar IT’ers in 2014 rekening mee 
moeten houden. “De sollicitant van 2014 functioneert uitstekend in online community’s, 
is flexibel, klant- en resultaatgericht en gewend kennis te delen.”

Capgemini: nieuwe strategie, nieuwe doelgroepen

Capgemini haalde afgelopen maanden het nieuws met verhitte discussies over de salariskortingen van medewerkers. Maar terwijl de vakbonden hun achterban mobiliseerden en de media bewerkten, was directeur Jeroen Versteeg alweer met heel andere vragen bezig. Zoals de vraag hoe Capgemini kan reageren op het veranderende denken over de rol van IT.

SEPA: schiet invoering al een beetje op?

Grote incassanten moeten SEPA, het Single European Payment Area, komende zomer werkend hebben, een half jaar later moeten alle 
financiële administraties over zijn. De meeste bedrijven weten het, maar daar blijft het veelal bij. Men lijkt erop te vertrouwen dat de bank en de softwareleverancier het wel regelen. Dat zal in veel gevallen een misrekening blijken.

Ron Tolido: IT bruist op in 2013

De IT-industrie maakt zich op voor een nieuwe ronde aardverschuivingen, denkt Ron Tolido. Voortekenen daarvan zijn duidelijk te zien in Silicon Valley, zoals in de sterk toegenomen bouwactiviteit, zegt de senior vicepresident en CTO Application Services Continental Europe bij Capgemini. Dat is lang niet zo geweest. “Er gebeurt daar veel en dat is verheugend want IT is toch een drijfveer achter veel ontwikkelingen in de economie.” Hij ziet 7 verrassende trends voor volgens jaar.

7 IT-beroepen 
in de gevarenzone

Darwinisme is ook op de IT-arbeidsmarkt geen vreemd verschijnsel. Functies die nog niet zo lang geleden onaantastbaar leken, staan nu op de nominatie om te verdwijnen. Zorg daarom dat u de juiste competenties heeft om niet als IT’er te eindigen in het lijstje met uitgestorven beroepen, tussen de hofnar, reetveger en blikslager.

Hoop voor starters

Starters hebben het sinds het uitbreken van de crisis lastig op de arbeidsmarkt: er zijn weinig vacatures en werkgevers geven vaak de voorkeur aan meer ervaren professionals, die direct inzetbaar zijn. Maar er gloort hoop: vooral ‘harde’ techneuten hebben de banen straks voor het uitkiezen.

Elk beeld is ongezien te vinden

De meeste beelden zijn voor zoekmachines onzichtbaar en dus onvindbaar. Althans, tot voor kort. Het aantal mogelijkheden om met software grote hoeveelheden afbeeldingen te doorzoeken, neemt toe. Automatisch drummers selecteren uit videofragmenten is geen probleem meer. Het wordt dus ook mogelijk, zeggen Cees Snoek en Jan Willem Klerkx, om ongewenste visuele content buiten de deur te houden.

Jaaroverzicht 2011: mei - juni

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

‘Open data moet mainstream worden’

Een nieuw samenwerkingsverband wil onder de naam ‘Nederland opent Data’ het bedrijfsleven gevoelig maken voor de zakelijke mogelijkheden van open data.

Big data behoeft big analytics

Met ERP of CRM valt nauwelijks nog concurrentievoordeel te behalen. Dus zijn bedrijven op zoek naar andere manieren om het net even beter te doen dan hun tegenstrevers. En dan komen ze al gauw uit op ‘big data’.

Generatie Einstein niet zo ‘business-minded’

We hadden al een vermoeden, en dat vermoeden is nu door Universiteit Twente bevestigd: generatie Y - ofwel Einstein - gemiddelde leeftijd 23 jaar, gebruikt sociale netwerken vooral ‘voor de leuk’ en veel minder voor baanoriëntatie of het aanknopen van zakelijke contacten.