404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Aangifte doen via internet eenvoudiger

Aangifte doen bij de politie via www.politie.nl wordt eenvoudiger en begrijpelijker. De vernieuwde website gaat donderdag de lucht in. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Groep voor rechter vanwege internetoplichting

Het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem brengt bijna 40 verdachten voor de rechter vanwege hun rol in een bende die via internet op grote schaal mensen oplichtte. Dit bleek vanmorgen bij een niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Haarlem

Steeds meer fake webshops

Het aantal zogenoemde fake webshops, oftewel nepwebwinkels bedoeld om mee te frauderen, neemt zienderogen toe. Daarvoor waarschuwt het Landelijke Meldpunt Internetoplichting (LMIO) in een vandaag gepresenteerd rapport.

Tienduizenden meldingen internetoplichting

Consumenten die via internet handelen hebben in het eerste jaar van het Meldpunt Internetoplichting 30.000 keer melding gemaakt van mogelijke internetoplichting. De afgelopen twee maanden controleerden consumenten 248.000 keer via de site van het meldpunt of een verkoper betrouwbaar is.

Start landelijk meldpunt internetoplichting

Mensen die via veilingwebsite Marktplaats zijn opgelicht, kunnen dit voortaan vanuit huis melden bij het landelijk Meldpunt Internetoplichting van de politie. Doel is om oplichters op die manier beter in beeld te brengen en ze aan te pakken.

Thuiswinkeliers bepleiten meldpunt internetfraude

Thuiswinkel.org wil dat er een landelijk meldpunt voor internetfraude komt. Het vertrouwen van consumenten in betalen via internet groeit weliswaar, maar is volgens de brancheorganisatie van Nederlandse webwinkels nog steeds laag.