404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Business

Veranderen met Inzicht

Enterprise Architecture geeft bestuurders inzicht in structurele aspecten van veranderingen.

mineralen

'Problemen bij winning gsm-grondstof kobalt'

Bij de winning van kobalt, een belangrijke grondstof van batterijen voor smartphones en laptops, vinden ernstige mensenrechtenschendingen plaats. Ook wordt het milieu verontreinigd. Dat concludeert de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) in een maandag gepubliceerd rapport.

MacBook-bug suddert al drie jaar voort

De Macbook Pro is niet bepaald de goedkoopste laptop op de markt. Toch vindt Apple het niet nodig om actie te ondernemen op hardware-bug die gebruikers van enkele 15"- en 17"-modellen uit 2011 nu al jaren plaagt.

13 vragen over georedundantie

Van georedundantie is sprake, wanneer twee gebieden dermate verschillen dat ze nauwelijks door een en dezelfde ramp getroffen kunnen worden. Wordt in beide gebieden een datacentrum gebouwd, dan overleeft het ene de ramp die het andere onbruikbaar maakt.

Nederland investeert in quantum computer

Nederland gaat onder leiding van de TU Delft werken aan de bouw van een volgende generatie computer: de quantum computer. Hiervoor richten wetenschap, bedrijfsleven en de overheid samen het instituut QuTech op.

De printerwordt een input-outputdevice

Xerox heeft een nieuw platform ontwikkeld, ConnectKey, dat multifunctionele printers 
verandert in ‘input-outputdevices’. Deze MFP’s kunnen een veel prominentere rol spelen in de documentenstroom van organisaties. ConnectKey verbetert het gebruiksgemak en kan zorgen voor lagere printkosten.

Beheerders datacentrum onkundig van energierichtlijn

Ruim 40 procent van de beheerders van een datacentrum zegt niet te weten dat er een nieuwe Europese energierichtlijn is. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door Emerson Network Power.

Cray verovert koppositie in supercomputerlijst

Vandaag is voor de 40ste keer de ranglijst van de 500 snelste computers ter wereld uitgebracht. De eerste plaats wordt ingenomen door Cray met de Titan, een systeem met een rekenkracht van 17,6 petaflops.

HP laat servers zichzelf beheren

HP introduceerde gisteren een nieuwe generatie servers, ProLiant Generation 8 (Gen8) genaamd, die met extra intelligentie en sensoren veel beheertaken automatisch uitvoeren.