404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Het voor Wijnand Westerveld meest memorabele nieuws van 2013

Het meest opvallende nieuws van 2013 was de mededeling van HP-topvrouw Meg Whitman dat zij Microsoft en Intel niet langer als partners ziet, maar als uitgesproken concurrenten. Zij deed die uitspraak op 9 oktober tijdens een bijeenkomst voor analisten.

De ogen en oren van de beheerder

Data Centre Infrastructure Management (DCIM) zorgt ervoor dat de inrichting en het ­gebruik van een datacentrum op rolletjes loopt. Handig om een bestaand centrum in de gaten te houden, vrijwel onmisbaar bij de migratie van een datacentrum. Maar pas wel op, bij verkeerd gebruik van de technieken en tools wordt er meer kwaad gedaan dan goed.

Jaaroverzicht 2011: maart - april

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette. Na een goed begin tekende zich al in maart een zekere terughoudendheid af bij investeren in IT. En de eurocrisis deed de rest. Maar 2011 was vooral ook het jaar van de smartphone en de tablet – het jaar van de te jong overleden Steve Jobs.
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

Zelfstandige IT’er beconcurreert de vaste kracht

De arbeidsmarktperspectieven voor zzp’ers in de IT lopen sterk uiteen. Terwijl de een maar moeilijk aan de bak komt, zit de andere, ervaren specialist geen moment zonder werk. Maar één ding is zeker: op de lange termijn zal de vraag naar flexibele arbeidskrachten sterk stijgen.

Windows 7 deployment niet triviaal

"Deployment van Windows 7 in de organisatie vereist een flinke investering in tijd om alle nieuwe tools te leren kennen", stelt erkend netwerk professional Alex Warmerdam. Hij beet de spits af bij de Windows 7 Deployment Dag van NGN.

Beveiliging diep geworteld in Windows 8

Microsoft heeft bij het ontwerp van Windows 8 de beveiliging tegen malware en het misbruik van veiligheidslekken centraal gesteld. Automatisering Gids geeft een overzicht van de genomen maatregelen.

Windows 8 vanavond geïntroduceerd

Microsoft introduceert morgen officieel Windows 8 op de BUILD ontwikkelaarsconferentie in Los Angeles. Automatisering Gids zet vast de belangrijkste details op een rij.

Automatisering Gids nu ook als app op iPhone

De nieuwsdienst van Automatisering Gids is nu ook beschikbaar via een gratis app voor de iPhone van Apple. De applicatie geeft onder meer toegang tot actuele berichten en de top-10 van meest gelezen berichten.

Open data verbetert de wereld

Mark Gayler van Microsoft heeft iets met ‘open data’. Dat wil zeggen: de gedachte dat overheden zo veel mogelijk niet-persoonsgebonden gegevens uit hun backoffices via internet zouden moeten ontsluiten. Bij voorkeur in hun onversneden vorm, om particulieren, bedrijven en initiatiefgroepen maximaal in staat te stellen er iets zinnigs mee te doen. Vorige week was hij even in Nederland. Op doorreis, van Helsinki naar Ljubljana. Hij sprak met bestuurders van enkele gemeenten, ambtenaren, ontmoette vertegenwoordigers van lokale politieke partijen en sprak met Automatisering Gids.

Top 50 Grootste IT-bedrijven

De werkgelegenheid bij de vijftig grootste IT-bedrijven in Nederland is vorig jaar fors afgenomen: van ruim 78.000 fte naar een krappe 76.000 eind 2010. Gemiddeld genomen krompen de grote IT-bedrijven met ruim 3 procent; merendeels door natuurlijk verloop, soms door verkoop van bedrijfsonderdelen en in een enkel geval door reorganisatie. Het waren vooral de grootsten onder de groten die hun omvang tijdig aan omstandigheden aanpasten: de ‘bovenste helft’ van de lijst kromp bijna driemaal sterker dan de rest. De krimp voltrok zich hoofdzakelijk bij IT-dienstverleners, zoals Inter Access, Ordina en Ericsson. De technologieleveranciers groeiden als groep zelfs met ruim 3 procent, mede dankzij sterke uitbreiding bij Oracle (dankzij de overname van Sun), TomTom en ASML.

Spot op innovatie: Multiplayer split control games

De IT-sector initieert talloze inspirerende innovatieprojecten. Automatisering Gids licht er in de rubriek 'Spot op innovatie' periodiek een uit. Deze keer het project van Chatventure: een platform dat verschillende mensen samen online één object laat besturen.

Voorkom problemen met de BSA

Geregeld verschijnen er berichten over een zo­geheten BSA-inval. Hoe ver reiken de bevoegd­heden van de Business Software Alliance?

Explosie mobiel internet in Azië

De Chinese mobiele markt is na jaren van onstuimige groei de grootste ter wereld. De verwachting is dat het aantal mobiele internetters het aantal pc-internetters dit jaar zal overtreffen. Vooral de strijd om mobiele financiële dienstverlening belooft een titanenstrijd te worden, concludeert Jan Krikke.

Support Windows XP SP2 loopt af

Nog altijd draait de helft van de pc’s in grote bedrijven op Windows XP met Service Pack 2. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Qualys. Deze pc’s vormen een potentieel beveiligingsrisico doordat Microsoft vanaf 13 juli geen patches meer uitgeeft voor SP2. Microsoft verspreidt na 13 juli nog wel security patches voor Service Pack 3 (SP3), dat in 2008 op de markt kwam. Om uiteenlopende redenen gebruiken veel bedrijven toch nog steeds SP2.

Afscheid van 40 jaar oude mainframeapplicatie

KLM neemt binnenkort afscheid van een mainframeapplicatie die de afgelopen veertig jaar haast volcontinu heeft gedraaid. Het gaat om het programma Corda, dat vanaf de ingebruikname in 1970 probleemloos heeft gezorgd voor het reserveren van vliegtuigstoelen over de hele wereld. “In die tijd was een eigen reserveringssysteem een belangrijk concurrentievoordeel voor een luchtvaartmaatschappij”, zegt Michel Ruijterman, vice-president van de afdeling BDO Commercial & Ground Services (BDOC&GS) van KLM.

Product

Nieuwe producten besproken in Automatisering Gids nr 05, 2010.

Jaaroverzicht 2009 januari - mei

2009 zal vooral de boeken ingaan als het jaar dat de kredietcrisis de IT-branche in zijn greep kreeg. Maar het was ook het jaar van Windows 7, van Google en van SLps

Jaaroverzicht 2009 juni - augustus

… van de lonen in de it-sector, blijkt uit het jaarlijkse salary survey van automatisering gids en berenschot. minder dan in voorgaande jaren, maar gezien de om zich … dat chrome os op termijn een geduchte concurrent kan worden van microsoft windows . 17 oracle heeft met enige fanfare zijn fusion middleware 11g op de …

Klanten kijken weer vooruit

Veel IT-bedrijven zijn op de overgang naar 2010 voorzichtig optimistisch over de vraagontwikkeling de komende zes maanden. Klanten tonen weer interesse voor zakelijke voorstellen en hier en daar worden offertes aangevraagd voor projecten die begin dit jaar op de lange baan werden geschoven. Dat blijkt uit een rondvraag van Automatisering Gids onder ruim 75 grote IT-bedrijven in Nederland. Bij de 49 bedrijven die reageerden, overheerst het geloof in het aantrekken van de vraag.

Producten, Automatisering Gids 47

Motorola vernieuwt zijn aanbod handterminals Oracle introduceert GoldenGate Netgear verbetert zijn switches Tandberg verkleint telepresence-systeem

OpenOffice 3 al 100 miljoen keer gedownload

OpenOffice.org bereikt naar verwachting vandaag (woensdag) de mijlpaal van 100 miljoen downloads van versie 3.0. Tot vanochtend vroeg was 99,89 miljoen keer op de download-knop geklikt. Dat is gelukt in iets meer dan een jaar sinds open-source kantoorprogramma beschikbaar kwam.

ICT centraal bij economisch herstel Azië

De ICT-bedrijven in Azië draaien weer op volle toeren. Op bepaalde terreinen stijgt de binnenlandse vraag zo snel dat leveranciers in de problemen dreigen te komen. Het oude economische model, gebaseerd op export naar het Westen, werkt niet meer. ICT-investeringen moeten leiden tot een duurzame ontwikkeling en het terugdringen van armoede.

Twitter in opkomst op de bedrijfsvloer

Twitter domineert al enige maanden het nieuws, zeker sinds de berichtenwebsite door Iraanse demonstranten werd ingezet om het actuele nieuws naar buiten te brengen. Over het algemeen wordt de dienst weggezet als nutteloos tijdverdrijf van gebruikers die op elk moment van de dag hun vrienden willen laten weten wat ze nu weer aan het doen zijn. Maar steeds meer bedrijven zien brood in het medium.

Consumenten aan de macht

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Citrix kwam CEO Mark Templeton naar Europa. Hij (voor)ziet grote veranderingen: ‘De gebruikerservaring die consumenten hebben, wordt leidend in onze industrie – ook in de zakelijke omgeving.’

Commentaar: Klantonvriendelijk

Microsoft slaagt er maar niet in zich los te maken van zijn karakter van monopolist. Hoe ver verschillende overheden, met de Europese Commissie voorop, de druk ook opvoeren. Dat gevoel bekruipt je althans, als je de details van het upgradeprogramma van Windows 7 tot je neemt.

Ter Horst geeft fout bij aanbesteding politie toe

De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) heeft in de aanbestedingsprocedure voor levering en onderhoud van ICT-apparatuur op werkplekken van de korpsen en de vtsPN zelf ten onrechte de indruk gewekt dat zij alleen ‘dunne’ computers met het gesloten Windows-besturingssysteem en gesloten standaarden wil aankopen.