Results: 32

3-ict-trends-voor-2019-.jpg

Partnerbijdrage

3 ICT trends voor 2019

Het begin van een nieuw jaar is altijd een mooi moment om te proberen de belangrijkste ICT trends te voorspellen

AG Connect blogt over de iPod Nano

50 jaar IT: De iPod Nano

De iPod Nano verbeterde het humeur van redacteur Charlotte Boudesteijn aanzienlijk maar trok haar cijfergemiddelde omlaag. De redactie van AG Connect blogt over 50 jaar ICT.

Tablet voor gedetineerden

Duizenden gevangenen kunnen waarschijnlijk vanaf volgend jaar beschikken over een tablet. In hun cel kunnen ze daarmee televisie kijken, boodschappen doen, een cursus volgen maar ook zelf hun bezoek inplannen.

Het opvallendste nieuws volgens Klaas Brongers

Dat piloten zich laten afleiden door gadgets was deze week het opvallendste nieuws volgens Klaas Brongers, Voorzitter Ngi-NGN, platform voor ICT professionals. Hij ziet ook oplossingen voor het probleem.

Sensoren en IT: de zorg op de schop

Met de toepassing van sensoren in de zorg zal het aantal data explosief toenemen. Maar kunnen we die data ook op een goede manier verwerken? Hoe vindt de integratie plaats? En hoe staat het met de gebruiksvriendelijkheid? Een van de struikelblokken, zegt Ben Kröse, is de consistentie van data. In theorie misschien eenvoudig op te lossen, maar niet in de praktijk.

Europees parlement volgt voorbeeld Eerste Kamer

De Eerste Kamer deed het drie jaar terug al. En het Europees Parlement laat zich door dat voorbeeld inspireren: gebruik van papier wordt zo veel mogelijk teruggedrongen.

Nokia maakt herstart met mobiele telefoons

Nokia lijkt in het gat te duiken dat Microsoft creëert met het weer afstoten van belangrijke delen van de overgenomen activiteiten in mobiele telefonie.

'Apple werkt aan zelflerend Siri'

Een team onderzoekers binnen Apple werkt aan een versie van Siri die zelflerend is op het gebied van spraakherkenning.

Google ontwerpt auto 'zonder stuur'

Google zet de volgende stap in de ontwikkeling van autonome auto's. Het bedrijf bouwde een prototype voertuig zonder stuur. De timing is grappig in verband met de metafoor 'auto zonder stuur' die een rol speelde in de hoorzittingen rond ICT-missers bij de overheid.

Empathische computers breken door

We leven in een tijd waarin empathische computers doorbreken, zegt Menno van Doorn in een eerste artikel van een tweeluik over ‘Empathic Computing’. Computers worden nog intiemer, nog meer op de mens gericht en overal aanwezig. Maar bemoeizucht en 
beklemming liggen op de loer.

Grootste LED-scherm ter wereld in Rotterdam

's Werelds grootste venster op de haven in Rotterdam is maandag in de hal van het Centraal Station in gebruik genomen door havenwethouder Jeannette Baljeu. Het scherm, dat bestaat uit ruim 5 miljoen ledlampjes, moet de mensen in de stad dichter bij de haven brengen.

Koper van tablets draait op voor BTW

Bedrijven die voor hun personeel mobiele telefoons of tablets aanschaffen, moeten rekening houden met een wijziging in de BTW-regels. Voortaan moet de afnemer ervoor zorgen dat die BTW wordt afgedragen.

Het opvallendste nieuws volgens Sven Maltha

Het rappe tempo waarmee gadgetproducenten nieuwe versies de markt op slingeren geeft te denken over onze duurzame ambities, concludeert Sven Maltha, directeur en oprichter van adviesbureau Dialogic innovatie & interactie, een gerenommeerd onderzoeksbureau in de telecomsector.

Microsoft werkt al aan opvolger Surface-tablet

De eerste Surface ligt pas op 26 oktober in de winkel, maar Microsoft werkt al aan opvolgers van zijn eerste tabletcomputer. Het bedrijf zoekt nieuw bloed om de volgende generatie tablets te ontwikkelen.

Het opvallendste nieuws volgens Peter Apers

Surface, de tabletcomputer van Microsoft waarvan zowel de hardware als software door Microsoft geleverd wordt, was het nieuws dat vorige week het meest opviel voor Peter Apers, wetenschappelijk directeur CTIT (UT), 3TU.NIRICT en wetenschappelijk boegbeeld van de "ICT Roadmap voor alle topsectoren".