Results: 12

Volvo grill

Volvo verbetert zelfrijdende auto

Volvo Cars heeft een nieuw systeem ontwikkeld waarmee een zelfrijdende auto makkelijker kan worden geïntegreerd in het echte verkeer. Testchauffeurs zijn daarbij niet nodig.

Studenten beproeven sociale games voor ouderen

Studenten van de master Game Studies van de UvA ontwikkelden computerspelletjes om ouderen enigszins uit hun sociale isolement te halen. Volgende week gaan de bewoners van zorginstelling De Boeg met de eerste conceptversies aan de slag.

Robothand moet greep op dagelijks leven herstellen

Het Nationaal Ouderenfonds wil samen partners in Zweden en Zwitserland een 'robothandschoen' ontwikkelen, die ouderen met sensomoteorisch functieverlies weer meer grip op hun leven moet bieden.

Google werkt aan tablet met 3D-sensors

Google laat volgende maand 4000 prototypes bouwen van een 7-inch tablet die de wereld om zich heen driedimensionaal in kaart kan brengen.

Ontdek technologie in Dutch Technology Week

Zaterdag 1 juni is de dag van de High Tech Ontdekkingsroute. Dan zetten technologische topbedrijven en kennisinstellingen in Delft, Twente en Eindhoven hun deuren open om het publiek technologie te laten ontdekken.

Promovendus verbetert ontwikkelmodel

Denis Ssebuggwawo (Oeganda, 1968) promoveert vandaag aan de Radboud Universiteit op een techniek waarmee de ontwikkeling van informatiesystemen een stuk beter kan worden gedaan. Zijn promotieonderzoek deed hij binnen de afdeling Model-Based System Development (MBSD) van het Institute for Computing and Information Sciences (ICIS).