Results: 40

iPhone 6

Apple raakt met 3D Touch gevoelig punt

Apple heeft een rechtszaak aan de broek voor het misbruiken van patenten op haptische technologie in Apple 3D Touch. Dit systeem geeft feedback bij aanraking van het scherm.

EU scherpt beveiligingseisen aan

Het Europees Parlement en de Europese Commissie zijn het eens geworden over een algemene beveiligingsplicht en meldplicht voor beveiligingsincidenten. Die gaat verder dan de meldplicht datalekken, die op 1 januari in Nederland ingaat.

Ook agile project heeft contract nodig

Het Agile Manifesto heeft gelijk dat er niet onderhandeld moet worden over de details van een oplossing. Maar dat wil niet zeggen dat een agile project geen contract nodig heeft. Met een goed contract, zegt Marianne Korpershoek, zijn de gevolgen van een mislukking beter beheersbaar.
smartphone

Exponentiële groei digitaal bewijs

Als drager van digitaal bewijs heeft de smartphone de computer ruimschoots ingehaald. E-Discovery staat aan het begin van een nieuw tijdperk, zegt Hans Henseler, doordat digitale sporen nu aan personen en locaties te koppelen zijn. Digitale sporen krijgen het karakter van klassieke 
forensische sporen zoals vingerafdrukken en voetsporen.

Tweedehands software

Lang werd gedacht dat softwarelicenties persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar waren. Het Europese Hof van Justitie heeft in een baanbrekend arrest bepaald dat doorverkopen van software wel degelijk mag. Wel zullen koper en verkoper aan een aantal specifieke voorwaarden moeten voldoen.

Gartner beschuldigd van vals spel met Magic Quadrants

Het Amerikaanse NetScout heeft een rechtszaak aangespannen tegen Gartner. Dat oordeelt in zijn marktinventarisaties gunstiger over klanten die diensten van Gartner afnemen, stelt NetScout. Laatstgenoemde denkt daardoor omzet mis te lopen.

Het opvallendste nieuws volgens Michiel de van der Schueren

Het initiatief 'Reset the Net' van burgerrechteorganisaties is aanleiding voor een bespiegeling op de verhouding overheid-burger-bedrijfsleven, voor Michiel de van der Schueren, voorzitter van het SaaS-Cloud Netwerk en Cloud Specialist bij Verizon Terremark.

Het opvallendste nieuws volgens Cees Links

De in zijn ogen veel te beperkte strafverhoging voor cybercriminelen, was deze week het bericht dat het meest de aandacht trok van Cees Links, ceo van Greenpeak Technologies en mede-uitvinder van de wifi en Zigbee-communicatieprotocollen.

Zorgen over 'vingerafdruk' iPhone 5s

De vingerafdruk waarmee de nieuwe iPhone van Apple pincodes en paswoorden hoopt af te schaffen, is mogelijk een groot beveiligingsrisico. De vingerafdruk zou in verkeerde handen kunnen vallen, vrezen onder meer de Zwitserse autoriteiten die belast zijn met de bewaking van privacy en beveiliging van persoonsgegevens.

Rackspace pakt patenttrollen aan

Rackspace trekt ten strijde tegen 'patenttrollen' die een slaatje proberen te slaan uit onzinnige technologiepatenten. Het Amerikaanse hostingbedrijf wil een omstreden patent ongeldig laten verklaren door het Amerikaanse octrooibureau.