404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

‘SDN biedt echte end-to-end security’

De implementatie van Software Defined Networking (SDN) gooit de traditionele manier van netwerkbeveiliging definitief overboord. Dat kan uitkomst bieden in een tijd dat Bring Your Own Device vrijwel overal ingeburgerd is en DDoS-aanvallen bijna dagelijks in het nieuws zijn.

Wie wordt het IT-talent van 2013?

Vijf IT-studenten zijn in de race om uitgeroepen te worden tot IT-talent van 2013. De 
studenten voeren hun afstudeeropdracht uit bij aansprekende werkgevers: NCIM Groep, Infotheek, Sogeti, Dell en de NS. Sinds deze maand zijn hun blogs over hun opdracht en 
hun eerste ervaringen op de IT-arbeidsmarkt te lezen op www.it-talenten.nl, eind juni 
wordt bekend wie de felbegeerde titel in de wacht sleept.

Onderhoud aan IT-waterleiding kent risico’s

IPv6 krijgt eindelijk een breinpositie bij IT- en algemeen management. In praktijk bestaat de aandacht echter op zijn best uit proefprojectjes met een dual stack of IPv6-opstelling. Aan de slag gaan met IPv6 brengt nieuwe risico’s met zich mee, maar niets doen net zo goed.

De welvaartsziekte te boven

Terwijl het volume aan nieuwe outsourcingcontracten – de crisis ten spijt – min of meer gelijk bleef, lijkt de crisis wel een duidelijke impact te hebben gehad op de inhoud en kwaliteit van de diensten. Bezuinigingsdictaten van CEO’s dwongen IT-afdelingen vrijwel overal tot kostenreducties, die in eerste instantie werden doorgespeeld naar vendors. De meeste vendors hadden daar wel een antwoord op: “Oké, dat kan, als jullie een slimmere opdrachtgever worden, dan kunnen wij slimmer leveren.”

Wil de laatste kerntaak opstaan?

Het concentreren op kerntaken lijkt een proces zonder eind, ook in de IT- wereld. In eerste instantie waren het de ‘typische’ beheertaken die afgestoten werden, maar nu lijkt die scheiding minder voor de hand te liggen. Met termen als strategic sourcing en smart sourcing wordt een nieuwe ronde in de outsourcing-praktijk ingeluid waarbij de laatste heilige IT-huisjes lijken te vallen. Maar zit er geen grens aan het uitbesteden? Voor Nederlandse organisaties niet snel. Want outsourcen, dat is eigenlijk permanent polderen.