404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

Tumult over IT-onderwijs

Nederlandse IT’ers worden zo slecht opgeleid dat duizenden banen weglekken naar het buitenland, stellen de CIO’s van AkzoNobel en Stork. Onderwijsinstellingen en de branchevereniging reageerden furieus. De aantijging is inmiddels deels ingetrokken, maar het kwaad lijkt al geschied.

HBO-i: ‘ICT-onderwijs schiet niet tekort’

HBO-i, de koepelorganisatie voor ICT-opleidingen in het hoger beroepsonderwijs, ontkent dat haar opleidingen tekortschieten. “Er zijn voldoende mogelijkheden om een antwoord te bieden aan de wensen van het bedrijfsleven”, stelt voorzitter Trijntje van Dijk.

‘IT-studenten verkeerd opgeleid’

Duizenden IT-banen gaan voor Nederland verloren, omdat studenten verkeerd worden opgeleid. Dat melden De Nederlandsche Bank, Stork en AkzoNobel vandaag in het AD. ‘Uit nood’ beginnen zij daarom met een gezamenlijke opleiding IT-management.

‘Misleidend beeld baankansen IT’ers funest’

Afgestudeerde mbo’ers in de informatica doen er het langst over om een baan te vinden. Slechts 30 procent van de afgestudeerde mbo-IT’ers kan direct na het afstuderen aan de slag, terwijl dat aandeel bij studies in bijvoorbeeld de metaalbewerking, verzorging en farmacie veel hoger ligt. Dat blijkt uit de vorige week verschenen Keuzegids mbo-studies, waarin alle middelbare beroepsopleidingen naast elkaar zijn gelegd.

‘We gaan onvoldoende voor kwaliteit in ons vakgebied’

Egon Berghout, hoogleraar Business & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen en president Benelux Chapter Association for Information Systems (AIS), stelt dat de ICT-branche onvoldoende voor kwaliteit gaat. “We maken het vakgebied niet aantrekkelijk genoeg. Het moet niet gaan over de arbeidsvoorwaarden, maar over de inhoud. We hebben een moeilijk, maar superinteressant vak, dat zou de boodschap aan jongeren moeten zijn.”

‘Zoek je een baantje? Kom niet bij ons!’

“Onze trainees komen binnen als jongens en meisjes die niet goed weten wat ze kunnen en willen. Maar na twee jaar is daar niets meer van over. Ze wandelen hier de deur uit als zelfverzekerde mannen en vrouwen die hebben ontdekt wat ze kunnen, wat ze leuk vinden en ze gebruiken ons als springplank voor hun carrière”, vertelt Ruby Kersten, HR-manager bij Calco IT zichtbaar trots.

Opnieuw lek in site studiefinanciering

Voor de tweede keer zit er een lek in de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de oude IB-Groep. Criminelen konden via de site DigiD-gegevens stelen of mensen geld afhandig maken.

Verhoef

… is dus heel hard nodig, en foutieve beeldvorming over it is dan ook verkeerd en gevaarlijk. want dan blijven de studenten , volkomen onterecht, weg. … …

Wat ging er fout bij Bigwords.com?

Vorig jaar was de online studentenboekhandel Bigwords nog 80 miljoen dollar waard. Nu is het bedrijf failliet. Wat ging er fout? Oprichter en marketeer of the year 2000 John Bates vertelt.

Telecomspecialisten

… technische beroepen een negatief imago hebben. volgens van leeuwen hebben studenten een verkeerd beeld van de praktijk. ,,het is heus niet zo dat mensen met een … aan telecompersoneel. van der sanden: ,,wij hebben er veel last van, omdat studenten in het derde en vierde jaar al worden benaderd door bedrijven. ze …

Papierarm kantoor is het hoogst haalbare

… en daarna in de prullenbak belanden. denk aan een nieuwsbrief voor de studenten of een menu in de eetzaal. druk je dat op papier af, dan ligt het … veel geld. de bewerkingskosten van een document liggen een factor 60 tot 80 hoger dan de materiaalkosten. uit onderzoek van bureau heliview blijkt, … documentbeheer op de markt zijn en welk het meest geschikt is. koop je een verkeerd beheerpakket, dan krijg je daar later veel spijt van", aldus …

Hogeschool met SAP in ERP-onderwijs

… de fontys hogeschool in eindhoven gaat studenten van de studie bedrijfskundige informatica komend jaar onderwijzen … verzorgen en het vak inhoudelijk begeleiden. het is de bedoeling dat 350 studenten het studieonderdeel erp al komend collegejaar gaan volgen. tien … software laten kennismaken zodat er meer sap-specialisten kunnen worden opgeleid . de fontys hogeschool wil de beroepspraktijk meer in het …