404 – pagina niet gevonden

Helaas, deze pagina is niet gevonden.

AG Connect is de nieuwe titel waarin de krachten van AutomatiseringGids, IT-Infra en Informatie zijn gebundeld. De link die je gebruikt bestaat niet meer, maar we helpen je graag verder.

Op onze homepage vind je de meest recente artikelen over ‘the amazing world of IT’.

Op zoek naar het laatste nieuws? Ga dan naar ons nieuwsoverzicht.

Hieronder vind je de meest relevante links op basis van de gezochte pagina:

IT consumerization is te regisseren

IT consumerization – de introductie van consumententechnologieën op de werkplek door werknemers die dezelfde functionaliteit willen als ze thuis gewend zijn – is niet meer tegen te houden. Maar daarmee ontstaan veiligheidsrisico’s. De IT-afdeling komt voor nieuwe problemen te staan. Hoe moeten we hiermee omgaan, vraagt Bob Janssen zich af. Is er sprake van een nieuw tijdperk?

Spelenderwijs 
naar IT-onderwijs van hoger niveau

Informaticadocent Dr. Alexandru Iosup werd in 2014 uitgeroepen tot beste docent van de TU Delft, begin dit jaar volgde de titel Docent van het Jaar van heel Nederland. Iosup sprong eruit vanwege zijn unieke benadering van lesgeven. Met behulp van gamification wil de Roemeen het beste uit iedere student halen. Iosup: ‘Every student counts’.

Voorkom dat kennis met de zzp’er de deur uit loopt

Veel organisaties zetten externe professionals in om toegang te krijgen tot specialistische kennis die zij niet in huis hebben. Maar hoe zorg je dat die kennis niet de deur uit gaat, 
zodra de zzp’er zijn hielen heeft gelicht?

Bedrijfssoftware bijeen winkelen in een app store

Het concept is ongebruikelijk: het naar eigen inzichten combineren van functionaliteit uit een portfolio van inmiddels ruim 500 softwarecomponenten om van daaruit een bedrijfsinformatiesysteem te laten genereren – zonder coderen en zonder dat inzet van IT’ers vereist is. Voor zo’n 400 klanten van Novulo is het inmiddels gesneden koek.

Het kan. Flexibel belonen in de IT

Veel IT-bedrijven hebben moeite hun arbeidsvoorwaarden aan te passen aan de economische realiteit. En als ze het proberen, zoals Capgemini vorig jaar, leidt dit tot een hoop commotie. IT-dienstverlener Valid lukte het wel. Het voerde een flexibel beloningsbeleid in, breed gedragen door het personeel, waarmee het bedrijf op loonkosten bespaart.

7 trends die Identity & Access Management ingrijpend gaan veranderen

‘De bedrijfsmiddelen die u bescherming waard vindt, zijn niet meer waar ze altijd waren.’ Met die paar woorden vatte Gartners Gregg Kreizman samen hoe IAM in de toekomst gaat veranderen en wat de belangrijkste trends en ontwikkelingen zijn op dit vakgebied.

SEPA geeft impuls aan e-facturering

Jaarlijks worden miljoenen facturen geprint en verzonden. Al sinds 2001 proberen banken hun rekeninghouders voor e-billing te winnen. Tot dusverre goeddeels tevergeefs. Mogelijk veroorzaakt de invoering van SEPA binnenkort een doorbraak.

Yammer: De standaard 
voor zakelijk social networking

Salesforce heeft Chatter, IBM heeft Connections. Maar Yammer is het enige zakelijke social netwerk dat door iedereen binnen een bedrijf gebruikt kan worden, niet alleen de werknemers met een licentie*. Yammer-CEO David Sacks wil die troef verder uitspelen. “Wij willen de standaard worden voor social networking in bedrijven.”
vuurwerk

Jaaroverzicht 2011

2011 was het jaar dat het economisch herstel toch niet doorzette.

‘Beheerder vrees niet, werk genoeg in cloud’

Er zijn beheerders die in de ‘cloud’ vooral een donderwolk zien die hun baan dreigt te veranderen of geheel overbodig gaat maken. Volgens Microsoft, dat 80 procent van al zijn ontwikkelaars voor 100 procent inzet op de cloud, is die angst niet nodig.

App-ontwikkelaars willen meer geld

Amerikaanse ontwikkelaars van apps vinden dat ze voor hun werk te weinig geld krijgen. Nu krijgen ze 70 procent van de opbrengst als hun apps via app stores worden verkocht. Dat moet meer worden, vindt 80 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Evans Data onder ruim 400 ontwikkelaars.

Crisis legt kwetsbaarheid Indiase IT-industrie bloot

De jubelstemming bij Indiase ICT-dienst-verleners is verdwenen. Het optimisme van de afgelopen jaren, zegt Jan Krikke, wordt verstoord door zorgen over krimpende marges, groeiende internationale concurrentie en consolidatie. India heeft al tienduizenden banen verloren aan de Filippijnen.

Het neusje van de zalm

FEI maakt in Eindhoven met zeshonderd mensen ‘Tools for Nanotech’: tot de verbeelding sprekende elektronenmicroscopen met klinkende namen als Helio NanoLab DualBeam, Titan Krios TEM en Expida 1255S. Hoogwaardige apparatuur waarmee wetenschappers met sub-nanoresolutie topografische of chemische informatie van cellen uit een sample kunnen halen.

GovUnited vertilt zich aan ambities

GovUnited gunde de levering van gemeentelijke midofficediensten op 14 april 2008 definitief aan Logica; diens ASP-voorziening zou op 15 oktober werken in zes pilotplaatsen. Leiden, Zaanstad, Midden-Drenthe en Zuidhorn bedankten inmiddels voor deelname aan de pilot.

Microsoft en ECABO werken aan certificaat in regulier ICT-onderwijs

Microsoft en kenniscentrum ECABO werken samen aan de introductie van een ‘Microsoft-certificaat’ bij Nederlandse ICT-opleidingen. In combinatie met de ECABO-kwaliteitsstandaard moet dat een extra waarborg opleveren voor de kwaliteit van het onderwijs voor reguliere opleidingen en ICT-professionals.

Je hoeft geen kampioen betaler te zijn

… bovendien bij een lage bezetting snel in de problemen komen, omdat zo'n 80 procent van de kosten uit arbeidsgerelateerde kosten bestaat." bosman … autodealer alweer hebben plaatsgevonden, en dat it-bedrijven een uurtarief willen betalen voor sollicitanten die op gesprek komen", merkt hij droog op. … uitgesteld tot betere tijden. die komen nu, en dus zullen er ineens meer dan anders opstappen. zorg dat je weet wat er onder je werknemers leeft. …

Beursklimaat IT-sector onbestendig

De positieve ontwikkelingen op de beursvloer zijn nog niet een op een te vertalen naar de IT-sector. Hoewel ook daar het klimaat lijkt te verbeteren is het beeld gemengd en spelen hype en sentiment nog steeds een rol.

Betalen op internet krijgt herkansing

Komend najaar introduceren de grote banken in Nederland hun langverwachte systeem voor betalen op internet. iDEAL moet een einde maken aan de wildgroei van online betaalmethoden die de laatste jaren door afzonderlijke banken zijn ontwikkeld. Ze hopen dat het systeem een forse impuls zal geven aan het kopen op internet. Brancheorganisatie Thuiswinkel.org hoopt dat eveneens, maar heeft nog een hard hoofd in de tarieven voor de winkeliers.

‘Kopen buiten de beurs om is makkelijker’

Gerard Sanderink werd steeds minder gelukkig met de beursnotering van Centric KSI, het bedrijf dat in 2001 ontstond uit de fusie van Multihouse en KSI. Een poging om het bedrijf te ‘de-listen’ strandde. Het beursfonds moet nu onder een andere naam gaan groeien en een eigen profiel krijgen.

Feature

Groei Knowledge Process Outsourcing Voorsprong Indiase outsourcingindustrie Westerse concurrentie

In de volle zon

Glenn Edens, ooit lid van de groep van de vijf mensen die het fenomeen draagbare pc introduceerde, zit inmiddels anderhalf jaar op de directeursstoel van Sun Microsystems Laboratories. "Ik ben in een ideale positie om allerlei moeilijke - en zelfs verboden - vragen te stellen", meent Edens.