Loopbaan

Carriere
Salary Survey 2018

Doe mee aan ons salarisonderzoek!

Is werkgever nu wel bereid om flink te lappen voor schaars IT-talent?

7 maart 2018

Is werkgever nu wel bereid om flink te lappen voor schaars IT-talent?

Van 1 maart tot 9 april liep de Salary Survey 2018. Dit salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot werd voor de 19e keer gehouden en de resultaten worden op 15 juni gepresenteerd.

Vorig jaar bleek uit de Salary Survey dat de arbeidsmarkt in razend tempo aantrekt, maar dat werkgevers nog niet echt bereid waren om de portemonnee te trekken om IT-talent aan zich te verbinden. Dat leidde tot een hoop gemopper onder IT-talent, dat toch al geneigd is om meer om zich heen te kijken nu de banen voor het oprapen liggen. Althans… voor de meeste IT’ers. Sommige groepen IT’ers – met name ouderen en lager opgeleiden – hebben het nog altijd moeilijk.

AG Connect is benieuwd of het salaris of uurtarief van IT-professionals de afgelopen 12 maanden wel bovengemiddeld is gestegen en of hun arbeidsvoorwaarden marktconform zijn. Verder willen wij graag weten hoe IT’ers aankijken tegen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, of ze toe zijn aan een andere baan, of ze tevreden zijn over hun ontwikkelingsmogelijkheden en hoe zij de werkdruk ervaren.

Vorig jaar deed een recordaantal van 3517 IT’ers mee aan het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot. In totaal hebben 2519 deelnemers de enquête volledig ingevuld. Daar willen we dit jaar natuurlijk graag overheen! Dat kan alleen als jullie –IT-professionals en IT-managers in loondienst of zelfstandig – massaal deelnemen aan ons onderzoek. Deelnemen kan anoniem en als je wilt, kom je in aanmerking voor prachtige prijzen, waaronder een gratis Masterclass naar keuze van AG Connect en Nyenrode, een opleidingsbudget van 2000 euro bij Global Knowledge of een Philips Hue starterkit.

Dus IT’ers van Nederland: doe mee aan het onderzoek! Deelnemen kan tot maandag 9 april 2018. De Salary Survey 2018 wordt gepubliceerd in AG Connect nummer 6/7, van 15 juni aanstaande.

Start Salary survey small

LET OP! ONDERZOEK IS INMIDDELS GESLOTEN!!!!

Salaris
Belangrijkste uitkomsten van vorig jaar

Dit waren de belangrijkste uitkomsten uit de Salary Survey 2017, het jaarlijkse beloningsonderzoek van AG Connect en Berenschot:

  • Gemiddeld kregen IT-professionals er 2,5% salaris bij. IT'ers in loondienst bij een IT-bedrijf kregen er iets meer bij dan IT'ers op de loonlijst bij niet-IT-bedrijven: respectievelijk 3% versus 2%. Het gemiddelde uurtarief van zzp'ers in de IT steeg licht van 80 naar 81 euro.
  • Die salarisstijging lijkt best aardig, maar de salarisstijging in de oververhitte IT-markt was maar net iets meer dan de gemiddelde CAO-loonstijging in de vergelijkbare periode (1,9%). Professionals in het onderwijs, bij de overheid en in de bouw kregen er bijvoorbeeld meer loon bij dan de gemiddelde IT’er.
  • Het is dan ook niet verwonderlijk dat IT-professionals bovengemiddeld vaak open staan voor een nieuwe uitdaging. Bijna acht op de tien van de ondervraagde IT’ers staat open voor een nieuwe baan.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden, sfeer en geld waren vorig jaar de belangrijkste drijfveren voor IT’ers om naar een andere baan om te zien.
  • Ondanks de berichten over het snel stijgende aantal IT-vacatures en het teruglopende aantal werkloze IT-specialisten, was in 2017 slechts een klein deel van de ondervraagde IT’ers van mening dat het er qua arbeidsvoorwaarden op vooruit is gegaan. Ruim 1 op de 10 IT’ers was het afgelopen jaar zelfs gevraagd op de arbeidsvoorwaarden in te leveren.
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.