Management

Partnerbijdrage

Visual analytics: sneller slimmere beslissingen nemen

Zoals we hebben beschreven in onze blog ‘De stap na self service BI’ is visual analytics meer dan alleen maar het maken van grafisch aantrekkelijke rapportages en dashboards. Het is vooral een manier om gebruikers zelf aan de slag te laten gaan met data en tot nieuwe inzichten te laten komen. Was Business Intelligence (BI) vooral een tool voor financieel en hoger management, visual analytics is juist een tool voor de werkvloer. Het doel: sneller slimmere beslissingen nemen.

Onderzoeksbureau TDWI ondervroeg bijna 500 business- en IT-managers in bedrijven die al met visual analytics werken naar...

sas

Whitepaper

A new breed of self-service BI that both - business and IT users - will love

: Binnen analytics betekent digitale transformatie vaak de stap van traditionele business intelligence (BI), waarbij een BI-afdeling rapporten maakt voor diverse groepen managers, naar visual analytics (VA), waarbij medewerkers zelf hun eigen visuele rapporten samenstellen. Het betekent de stap van een IT-afdeling die informatie aanlevert naar een IT-afdeling die faciliteert dat iedere medewerker zelf zijn eigen rapporten maakt. Wilt u weten hoe VA u kan helpen optimale resultaten te bereiken?