Beheer

Dit is een bijdrage van Zscaler
Branche
cloud_act.jpg

Zscaler Zero Trust Exchange ontvangt BSI-accreditatie

Nieuwe certificering valideert kwaliteit Zscaler-platform

25 augustus 2022
Door: Zscaler, partner

Nieuwe certificering valideert kwaliteit Zscaler-platform

Zscaler, leider in cloudbeveiliging, voldoet aan de vereisten binnen de C5-catalogus van het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) voor cloudinfrastructuur.

De huidige C5-standaard van het BSI omvat 125 vereisten in 17 gebieden en bouwt voort op de ISO 27001- en 27017-certificeringen, welke informatie verstrekken over de werking, beschikbaarheid en organisatie van de informatiebeveiliging en fysieke beveiliging van cloudproviders. Het rapport toont de voortdurende inzet van Zscaler om de beveiligingscontroles te handhaven die nodig zijn om zijn Zero Trust Exchange te laten werken.

De Cloud Computing Compliance Criteria Catalog (C5) specificeert de minimale beveiligingsvereisten waar een cloudserviceprovider aan moet voldoen. Zo krijgen organisaties meer inzicht in de beveiligingscontroles van een potentiële clouddienst. Dit kan worden meegenomen in de selectie van de provider, maar ook voor eigen risicobeheer en beoordeling worden gebruikt. Het C5-rapport bevat informatie over de algemene bedrijfsomstandigheden, beschikbaarheid en afhandeling van incidenten, evenals de locatie van de datacenters en onderaannemers van de provider. Zscaler heeft aangetoond dat het voldoet aan al deze vereisten voor cloudproviders.

De toevoeging van de C5-certificering bouwt voort op recente Zscaler-certificeringen, waaronder:

  • ZIA heeft FedRAMP-High autorisatie behaald
  • ZPA behaalde FedRAMP-High JAB-autorisatie
  • ZIA heeft Authorization to Operate (ATO) ontvangen op het Moderate Impact-niveau

Het Zscaler-platform levert een gevalideerde oplossing voor publieke en private organisaties om veilig toegang te krijgen tot cloud-, internet- en Software-as-a-Service (SaaS)-applicaties vanaf elk apparaat of elke locatie, terwijl ze voldoen aan de overheidseisen. Dit rapport is een extra bewijs dat de Zscaler-cloud toonaangevend is, zowel vanuit het oogpunt van beveiliging als voor de beveiliging van het platform. Daarnaast geeft het klanten het vertrouwen dat ze zoeken tijdens hun selectieproces.

Reactie toevoegen