Beheer

Dit is een bijdrage van Zscaler
Security
Zscaler komt met eerste Zero Configuration dataprotectie in de branche

Nieuwe innovaties verbeteren beveiliging en minimaliseren beveiligingsrisico’s

Zscaler komt met eerste Zero Configuration dataprotectie in de branche.

20 oktober 2022
Door: Zscaler, partner

Zscaler komt met eerste Zero Configuration dataprotectie in de branche.

Zscaler kondigt nieuwe dataprotectie-innovaties aan die de tijd verminderen die nodig is om dataprotectieprogramma’s te implementeren van maanden naar uren door het toepassen van zero configuration voor data loss prevention (DLP). Dit minimaliseert beveiligingsrisico’s door dataprotectie op alle kanalen te verenigen, operations te vereenvoudigen en workflows te automatiseren.

In de mobiele- en cloud-wereld van vandaag wordt data gecreëerd en gedistribueerd over honderden applicaties en workloads, wat het risico op dataverlies enorm vergroot. Het onvermogen van organisaties om deze gedistribueerde data te beschermen wordt bevestigd in het nieuwe 2022 Data Loss Report van het Zscaler ThreatLabz-team. ThreatLabz vond dat 36% van de cloudapplicatiedata toegankelijk is via het open internet. Een analyse van bijna 6 miljard data loss beleidsschendingen onthult dat organisaties elke dag gemiddeld 10.000 potentiële data loss events meemaken, wat resulteert in een verlies van meer dan 4,35 miljoen dollar.

Traditionele DLP-oplossingen kunnen gedistribueerde data niet beveiligen en vereisen enorm veel middelen om deze te configureren, onderhouden en beheren. Dit is kostbaar en kan resultaten in een maandenlange implementatietijd. Tegelijkertijd verhindert het gebrek aan geautomatiseerde workflows dat beveiligingsteams kritieke risico’s adequaat beheren. Dit leidt tot nog langere migratietijden en onopgeloste incidenten. Om het nog erger te maken veroorzaakt het vertrouwen op point solutions een verhoogd risico, verminderde zichtbaarheid en een inconsistent beleid. Organisaties die geen uniforme zero trust-strategie hebben geïmplementeerd lijden gemiddeld een extra verlies van 1 miljoen dollar.

“Voortbouwend op acht jaar innovatie op het gebied van dataprotectie, heeft Zscaler geavanceerde auto-classificatiemogelijkheden gebruikt om de implementatietijd te versnellen en de overhead en kosten van beveiligingsteams te verminderen”, zegt Moinul Khan, Vice President & General Managers, Data Protection bij Zscaler. “In tegenstelling tot andere dataprotectie-oplossingen, zorgt dit ervoor dat Zscaler Data Protection voor de IT-beheerder werkt in plaats van andersom. Bovendien stelt de ShiftRight-acquisitie ons in staat die technologie te gebruiken om honderden potentiële risico’s en incidenten op een eenvoudige, maar zeer geavanceerde manier te beheren. Dit verkort de tijd die nodig is om incidenten op te lossen.”

De recent geïntroduceerde beveiligingscategorie, Secure Service Edge (SSE), versterkt de behoefte van de markt aan uniforme dataprotectie als onderdeel van een groter, speciaal gebouwd beveiligingsplatform. Deze verbeteringen in de Zero Trust Exchange zijn in lijn met SSE-principes en versterken de positie van Zscaler als leider op het gebied van dataprotectie door beveiligingsteams te voorzien van:

  • Versnelde implementatiecycli met zero configuration DLP: Gebruikmakend van de schaal van ‘s werelds grootste beveiligingscloud, classificeren de nieuwe zero configuration DLP-mogelijkheden automatisch alle organisatiegegevens, waardoor de implementatie van dataprotectie-programma's wordt versneld.
  • Minimale beveiligingsrisico’s door dataprotectie te verenigen over alle kanalen: De toevoeging van dataprotectie-mogelijkheden voor endpoints en e-mail draagt bij aan de bestaande ondersteuning van web-, SaaS-, IaaS-, PaaS- en privé-apps. Dit elimineert de noodzaak voor point solutions, waardoor beveiligingsrisico's en beheercomplexiteit verminderen.
  • Vereenvoudigde operations door geautomatiseerde workflows: Geavanceerd closed-loop incidentbeheer levert bruikbare inzichten op en automatiseert workflows om tijdig en effectief op potentiële beveiligingsrisico's te reageren.

Voor meer informatie over de nieuwe dataprotectie-features, bezoek de website of download hier het 2022 ThreatLabz Data Loss Report. 

Reactie toevoegen